Både Yr og Storm melder om vedvarende regn en ukes tid fremover, med unntak av et par korte perioder med lettere vær.

— Værsituasjonen i storskala er nå sånn at at alle lavtrykkene blir dirigert inn mot Vestlandet. Det er fri passasje rett inn, og det kommer lavtrykk på lavtrykk. Det gir ikke så gode værutsikter, sier Kjersti Opstad Strand, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Fra torsdag kveld til fredag morgen kan regnet ta en liten pause, og den siste delen av helgen kan også få litt lettere vær, men generelt er det mye nedbør på vei.

— Det vil nok oppleves som ganske vått for de fleste, sier Strand.

50 millimeter regn

Det neste døgnet kan også by på kraftig vind. I natt øker vinden til sterk kuling langs kysten, opp til liten storm i Sogn og Fjordane. Vinden vil etter hvert dreie til vestlig vind, og da kan nok også utsatte steder i innlandet oppleve stiv kuling, sier meteorologen.

— Det blir ganske grått det neste døgnet. Det kan komme 20-50 millimeter nedbør i løpet av torsdagen, men 50 millimeter gjelder bare utsatte steder lokalt, sier hun.

Årsaken er et lavtrykk som onsdag ettermiddag er sentrert sør for Island, og som beveger seg østover.

Og når dét har passert, vil et nytt lavtrykk komme samme vei.

— Det er to puljer med mildvær som kommer inn nå, sier Strand.

Det neste døgnet er det mest nedbørstunge. Deretter, fra fredag og en uke fremover, er det varslet fra fem til 15 millimeter regn pr. døgn.

Flomfare i Trøndelag

Temperaturene vil stige til 5-7 grader i Hordaland i løpet av natten, noe lavere i Sogn og Fjordane, og slik vil det holde seg en stund fremover.

— Det blir ikke så bra skivær. Mildværet kan gi regn også over 1000 meter. Det er bare i høyfjellet, i 1200 til 1500 meters høyde, at nedbøren vil falle som snø, sier Strand.

Norges vassdrags- og energidirektorat har varslet flomfare i Trøndelag det neste døgnet.

— Her på Vestlandet er vi vant til disse nedbørsmengdene. Trøndelag kan få det samme som oss, men for dem betyr det litt truende vær. Der er det fortsatt en del snø, og de har ikke så bratte fjell. Vestlandet tåler mer regn enn Trøndelag, sier Strand.