Og det var ikke akkurat en myk ball Mette Davidsen reddet. Izabela Duda er eliteseriens mestscorende og har trolig seriens sterkeste skuddarm.

– Det svei skikkelig, men det var verdt å ofre puppen for å redde resultatet, ler Tertnes' fryktløse måljeger.

Spenning fra start til slutt

Ut fra tabellen var Tertnes dømt til å tape mot topplaget Storhamar. Men bergenserne møtte heltent på banen og leverte varene i alle spilleledd i en velspilt og usedvanlig jevn førsteomgang. Fire straffekast på de fire første minuttene etter hvilen sa sitt om temperaturen. Til tross for at Tertnes mistet mye av flyten og stilen, og at både forsvaret og angrepet slo kraftige sprekker utover i annen omgang, klarte ikke engang Izabela Duda med sine etter hvert 16 mål, eller Heidi Tjugum, å ta spillegleden fra hjemmelaget.

– I dag strålte vi alle sammen. At vi klarte å reise oss da vi lå tre mål under tre minutter før slutt, er helt fantastisk, sier Davidsen.

Tilbake i skuddform

I sluttsekundene var det ikke tvil om hvem som ble helten for de blå. Som supermann stupte Elise Huseklepp inn og satte inn 33-33 målet til vill begeistring for de oppmøtte.

– Det var utrolig kjekt. Jeg var ikke sikker på at jeg hadde nok tid til å klare det, så da var det bra at det gikk, sier en glad Huseklepp.

Henriette Sognnæs er Tertnes' toppscorer så langt i år med 5,3 mål i snitt. De to siste kampene har bakspilleren imidlertid vært i dårlig form, og mot bunnlaget Bækkelaget sist onsdag scoret hun ikke en eneste gang. Men i går snudde hun på femøringen og bidro med hele seks mål.

– Jeg tenkte at jeg måtte skjerpe meg, så nå var det deilig å endelig få det til igjen, jubler Sognnæs.

  • Storhamar har lagt inn protest på kampen, fordi de mener Tertnes hadde en spiller for mye på banen i sluttsekundene.
TOPPSCORER: Mette Davidsen (31) storspilte i en underholdende kamp mot Storhamar. Jeg hadde litt vanskelig for å tro at vi skulle klare å hente oss inn de tre måle-ne, så det var stor jubel da Elise Huseklepp scoret 15 sekunder før slutt, gliste Tertnes-Trener Tore Johannessen.
Ørjan Deisz