• Ikke grunnlag for varetekt, sier politiet.

Bevæpnet politi rykket mandag kveld ut til en bolig i Loddefjord i Bergen.Det ble starten på en åtte timer lang aksjon der naboene ble evakuert og måtte overnatte andre steder.

Etter flere forhandlingsrunderkom mannen ut frivillig — midt på natten. Han ble da møtt av sin advokat.

Siden har han sittet på glattcelle.

Politioverbetjent Svein Føllesdal ved Bergen Vest politistasjon bekrefterat mannen ble sluppet løs onsdag ettermiddag.

Han er løslatt. Jeg ønsker ikke å gå i detaljom saken, men kan si at vi ikke fant grunnlag for varetektsfengsling. Svein Føllesdal

— Han er løslatt. Jeg ønsker ikke å gå i detaljom saken, men kan si at vi ikke fant grunnlag for varetektsfengsling, sier Føllesdal til bt.no.

Det har tidligere fremkommet at mannen er siktet for trusler, men det avviser forsvarer Arild Dyngeland.

— Det er ikke formulert noen siktelse, og heller ingenting i forhold til trusler, sier Dyngeland.

Tipset av Forsvaret

I en artikkel på bt.no tirsdag prøvde politiet å forklare bakgrunnen foraksjonen. De skal ha fått et tips fra mannens arbeidsgiver, Forsvaret, om athan var ustabil og hadde våpen i huset.

Bt.no har fått bekreftet at det kom en bekymringsmeldingfra vaktsjefen på Haakonsvern klokken 16.45 mandag. Detresultaterte i aksjonen noe senere.

Dyngeland sa tirsdag han ikke kjenner til noe ved klientens historie som tyder at tipset var korrekt.— Når jeg snakker med ham opplever jegdet heller ikke sånn at han har problemer med helsen, sa han.

Onsdag kveld understreker Dyngeland at han synes det er rart at «en arbeidsgiver med Forsvarets apparat har håndtert saken slik som de har gjort».

Ba media ikke skrive noe

Politiet ba media ikke skrive om aksjonen i starten nettopp fordi mannen skulle være bevæpnet og ustabil.

— Vi har ikke peiling på hva som møter oss, og han vet ikke om aksjonen, saoperasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

I starten ante ikke mannen som var alene i huset, at politiet hadde hattoppstilling utenfor. Lenge oppnådde de ikke kontakt via telefon, og da detendelig skjedde, ble det opptakten til seks timer med forhandlinger.

Til slutt kommannen ut, under forutsetning av at det var en tredjeperson til stede underpågripelsen.

Under ransakingen av mannens bolig ble det beslagslagt flere våpen, menalle var lovlig oppbevart.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post