Det var onsdag kveld en kvinne ble knivstukket på Laksevåg. En mann, som hun skal ha et barn med, ble raskt utpekt som gjerningsmannen. Han ble senere pågrepet av politiet etter at han hadde tatt bussen til sentrum.

Ikke svar på Haukeland

Dette er den mest alvorlige voldssaken politiet har hatt i julen.

— Vi arbeider med saken og er interessert i å vite hvilken tilstand kvinnen er i etter at hun ble knivstukket. Vi vil jo gjerne også snakke med henne, men er blitt avvist på Haukeland. Sykehuset henviser til at de har taushetsplikt, sier Carl-Petter Leganger, politiførstebetjent ved Bergen Sentrum politistasjon.

— Hva tenker du om det?

— Det bør jo være i kvinnens interesse at vi kommer raskt i gang med etterforskningen. Alt jeg vet nå er at hun ble knivstukket i armen, svarer Leganger.

Ikke avhørt

bt.no har vært i kontakt med kommunikasjonsavdeling ved Helse-Bergen. De kjenner ikke til saken og vil ikke uttale seg om hvorfor sykehuset nekter å svare på politiets spørsmål om pasientens tilstand.

Leganger forteller at politiet ennå ikke har avhørt den siktede mannen.

— Var de to samboere?

— Det er litt usikkert hvilken relasjon de har, men så vidt jeg vet, har de barn sammen. Jeg tror ikke de har bodd sammen, svarer Leganger.

Trolig edru og ustraffet

Han forteller at politiet tar sikte på å avhøre mannen i løpet av dagen.

Han fremsto som edru da han ble pågrepet. Det ble rutinemessig tatt blodprøve av den siktede.

— Ut fra det vi vet, har han ikke begått straffbare handlinger tidligere, sier Leganger.

Han kjenner ikke til motivet for volden.