Det var datteren som fikk den tunge oppgaven å identifisere moren etter drapet. Sjokket ble enda større da det gikk opp for henne at hun dagen før hadde tatt imot den angivelige drapsmannen på arbeidsplassen sin.

Datteren kjente til 49-åringen som pasient, men visste ikke noe om at han var venn med moren. Langt mindre at moren lå død i sengen hans da han kom inn døren på legekontoret.

Husker ikke legebesøket

Mannen som nå er tiltalt for drapet visste heller ikke at han sto foran den dødes datter like før han ble pågrepet 24. november i fjor, men han husker ikke at han oppsøkte fastlegen.

— Min far har sagt at jeg fikk en akuttime, men jeg husker ikke at jeg var på legekontoret, sier 49-åringen på telefon fra Bergen Fengsel.

— Datteren er kritisk til politiets arbeid og mener seg utsatt for unødvendig belastning. Mannen burde vært holdt i varetekt etter at han sa at han hadde drept en kvinne. Da hadde hun sluppet å møte ham sier Carl Hartwig, bistandsadvokat for den avdøde kvinnens tre barn.

Om kvelden 23. november ble mannen nemlig arrestert hos familien sin på Askøy på grunn av fyll og bråk. Da uttalte han at han hadde tatt livet av en kvinne. Ettersom politiet ennå ikke hadde funnet den drepte, tok de ikke mannen alvorlig.

- Stjal bankkortet

Med en ny pose øl reiste han igjen til foreldrene på Askøy. Han hadde slått seg i hodet, og litt ut på dagen reiste han til sentrum for å få behandling. Omtrent på samme tid ble politiet kjent med den døde kvinnen i Nye Sandviksveien 33.

— Jeg dro visst til legen, men alt er svart til jeg våknet på Haukeland sykehus der to politibetjenter sa at jeg var i varetekt for drap, sier mannen.

Statsadvokaten mener at mannen kvalte kvinnen og at han så stjal bankkortet hennes og brukte 5.575 kroner fra kontoen etter at hun var død.

Mannen er opprørt over tiltalen.

— Jeg husker alt som skjedde om onsdagen, og jeg drepte henne ikke. Hvorfor skulle jeg det? Hun var bare snill med meg, sier han.

- Drepte henne ikke

Han kan ikke forstå at han skal møte i retten 13. november i år tiltalt for drap.

— Jeg har 20 tidligere dommer på meg, og det er helt greit, men dette har jeg ikke gjort. Jeg stjal heller ikke bankkortet hennes. Det fikk jeg låne tidligere på dagen for å ta ut penger, sier han.

— Hvorfor sa du at du hadde drept en kvinne hvis det ikke var tilfelle?

— Jeg må ha vært påvirket av kameraten min, som sa at hun var død, sier mannen.

Han mener politiet ikke har noen bevis i saken. Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen hevder det motsatte.

— Vi føler oss trygge på at vi har nok bevis i denne saken til å ta ut en tiltale. Mer vil jeg ikke si om saken, sier Stolt-Nielsen.

Det er ennå ikke avgjort hvor vidt det vil bli bedt om oppreisning og erstatning på vegne av de tre barna som har mistet sin mor.

Etterforskningsleder i saken, Jens Ekman, i Hordaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken.