I rettssaken hvor en 25 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin eldre bror, ble det i dag lagt frem bilder fra bilder fra krimteknikerne og rettsmedisinerne. Det kom frem at den avdøde hadde flere skader, både knivkutt i skulder og i hjerteregionen, i tillegg til flere mindre sår og småskader på kroppen.

27-åringen døde av blødninger fra hjertet. Selve knivbladet som ble brukt var 18 centimeter.

Da bildene ble vist frem i retten i dag, holdt den tiltalte broren hodet i hendene. Moren til avdøde og den tiltalte forlot rommet.

— Var redd for å la dem være alene

Også en ansatt i NAV som arbeidet med familien vitnet i dag. I Likhet med både mor og den tiltalte forklarte hun at det hadde vært dårlig stemning i hjemmet i ukene frem mot drapet.

— Moren var redd for hva den avdøde kunne gjøre mot den tiltalte. Det hadde hun sagt tidligere også. Det kom frem at den avdøde hadde banket den tiltalte. Hun var redd for å la dem være alene hjemme, for hun visste ikke hva som kunne skje, forklarte hun.

Den 19. september, da konflikten mellom den tiltalte og den avdøde og kjæresten toppet seg, fikk hun en tekstmelding fra den tiltalte 25-åringen. Der sto det; «Hun skal ut av politiet, ellers skal jeg drepe henne. De nekter å forlate leiligheten.»

Hun forklarte i går i retten at hun ba 25-åringen ringe henne, og ga klar beskjed om at han måtte ringe politiet. Det gjorde han også.

Hørte bråk drapsnatten

Også mannen som bodde i kjellerleiligheten under boligen i Åsane, hadde hørt om uenighetene i overetasjen. I hans avhør som ble lest i retten i dag, fortalte han at han visste at den tiltalte og hans bror hadde problemer, og at den tiltalte opplevde det som vanskelig å forholde seg til brorens nye kjæreste.

Han reagerte også på bråk under drapsnatten, og dro til politistasjonen i Åsane for å melde fra. Da han kom tilbake, var politiet allerede på stedet.

Var moderat ruset

Undersøkelser gjort av den tiltalte i etterkant av drapet, viste at han var moderat ruset.

Det skal ha blitt funnet blant spor av blant annet amfetamin, metamfetamin og rivotril.

Også de to sakkyndige vitnet i saken i dag. De har tidligere slått fast at 25-åringen er strafferettslig tilregnelig. De sår likevel tvil om hvorvidt 25-åringen er lettere psykisk utviklingshemmet.

— Vi anser at at han ikke skal falle under det strafferettslige begrepet lettere utviklingshemmet, men det er likevel en liten tvil om hvorvidt han kan ha hatt et lavere funksjonsnivå i gjerningsøyeblikket, fordi han var ruset og som følge av den generelle livsstilen, sa en av de sakkyndige i retten i dag. Samtidig viste samtaler med hans mor og karakterer fra ungdomsskolen at han forsto mer enn en person med en lettere funksjonshemming, noe som forsterket de sakkyndige sin oppfatning av at den tiltalte ikke kan fattes av dette strafferettslige begrepet.

— Dette blir opp til retten å vurdere, sa en av de sakkyndige.

To politibesøk før drapet

To ganger i ukene før drapet, var politiet på adressen. Begge gangene på bakgrunn av konflikten mellom den tiltalte og den avdøde broren og hans kjæreste.

Den ene gangen ble den avdøde broren og hans kjæreste bedt om å legge seg og bli på soverommet. Den andre gangen ble de bortvist i seks timer.

VÅPENET: Med denne kniven stakk tiltalte sin egen bror i brystet. Han hevder at han ikke mente å drepe.
Politiet