Også 61-åringens sønn og sønnens kamerat ble fengslet i dag.

Drapsofferet skal ha blitt slått gjentatte ganger, blant annet med et balltre. Hendene og føttene hans var bundet med teip da han ble funnet død, etter det bt.no forstår.

— Bestillingsdrap

Politiet mener Hvidevold ble drept av sønnen til en 61-åring som er siktet i saken. Også en kamerat av sønnen skal ha deltatt i drapet. Ifølge politiets teori handlet de to unge mennene på oppdrag fra 61-åringen.

De tre siktede, alle fra Austevoll, ble fremstilt for fengsling for lukkede dører i Bergen tingrett i dag.

Det var den eldste av de siktede, en 61-åring, som ble fremstilt først. Han ankom tingretten ved 10.30-tiden i formiddag med en jakke over hodet. Retten avgjorde at han skal varetektsfengsles i to uker med brev- og besøkskontroll, to uker mindre enn politiets påstand. Han får heller ikke lese aviser eller følge nyhetssendinger på radio og tv.

- Ikke skyldig

61-åringen er siktet for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han stiller seg uforstående til siktelsen, og har tatt betenkningstid, ifølge forsvarer Nina Monssen.

— Han har avgitt forklaring til politiet og retten, og erkjenner ikke straffskyld, sier hun.

Mannens 26 år gamle sønn er fengslet i fire uker. Han har tatt betenkningstid etter råd fra sin advokat, Steinar Yndestad.

Også sønnens 19 år gamle kamerat fengsles i fire uker.

ÅSTEDET: Asbjørn Hvidevold ble funnet drept i sitt eget hjem i Sæbøvik på Halsnøy onsdag 19. oktober.
LENA VERMEDAL (MMS)