Det er Askøyværingen som forteller historien om hvordan et tilsynelatende normalt bruktbilsalg på Nesttun endte i en væpnet politiaksjon i Volda.

Magne Skarsbø skulle selge en Audi A3 på vegne av sin samboer. En mann som kalte seg Roald Ustgård og var utkledt som en ambulansesjåfør, møtte opp for å prøvekjøre bilen, men stakk av.

— Jeg meldte det til politiet, men ettersom tyven hadde brukt falsk navn og telefonnummer ikke var registret i hans navn, var det ikke så mye politiet kunne gjøre med saken, forteller Skarsbø til AV.

Det politiet tydeligvis betraktet som et umulig oppdrag, viste seg å være en forholdsvis smal sak for Skarsbø. Ved hjelp av Gule sider på internett, sporet Askøy-mannen opp feike-ambulansesjåførens egentlige navn og nummer.

Skarsbø fikk sjekket mannens identitet opp mot politiets register, før han rett og slett la en felle. Tyven ville nemlig selge en bil, en Audi A3. Skarsbø meldte sin interesse. Tyven og offeret avtalte og møtes på mellom Volda og Ørsta. Men før den tid klarte Skarsbø - ved hjelp av tyvens IP-adrsse - å spore opp hvor selgeren befant seg.

Politiet fant den nøyaktige adressen og gikk til aksjon på et studenthjem i Volda. Der fant de både en ladd pumpehagle og ammunisjon. Og sist, men ikke minst: Ett stykk Audi A3.