Fire fiskere omkom da båten de var i ble rent i senk av bergensskipet «Bow Eagle» utenfor Bretagne natt til 26. august. De etterlatte møtte rederiet i Frankrike mandag, og har gjennom sin advokat varslet at de vil kreve erstatning.

Foreløpig utbetaling

— Et foreløpig beløp er allerede utbetalt. Dette gjøres for å hjelpe de etterlatte i en vanskelig tid, opplyser administrerende direktør Bjørn Sjaastad i Odfjell til Bergens Tidende.

Han vil ikke si noe om størrelsen på det foreløpige beløpet, eller hvor mye rederiet etter hvert vil tilby de etterlatte.

— Det er altfor tidlig å si. Vi har ennå ikke mottatt noe konkret krav. Det viktigste for oss nå er å få frem at vi vil oppfylle de forpliktelsene vi har overfor de etterlatte, sier Sjaastad.

Utformer kravet

Den franske advokaten Michel Quimbert representerer tre av familiene som mistet sine kjære i ulykken. Han bekrefter at rederiet allerede har tilbudt en foreløpig sum, men ønsker ikke å gå ut med det konkrete beløpet.

Advokaten er nå i ferd med utforme erstatningskravet, sammen med familiene.

— Det er et vanskelig og tidkrevende arbeid. Hver families forhold må studeres for seg, sier advokaten, som berømmer Odfjells håndtering av saken.

— Rederiets representanter opptrådte rolig og med verdighet i møtet med de etterlatte tirsdag. Jeg tror de gjorde et godt inntrykk på dem i denne vanskelige tiden, sier han på telefonen til BT.

Lover erstatning

Odfjell-direktør Sjaastad opplyser at de etterlatte utvilsomt vil få erstatning.

— Ja, det vil jeg si, ut fra det vi vet i dag. Og i den grad det finnes andre som også mener seg berettiget erstatning, vil vi vurdere også det, sier han til bt.no.