Sammen med en 20 år gammel mann, er det tidligere ekteparet i 20-årene tiltalt for gjengvoldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år. Overgrepene skal ha påført jenten kjønnssykdom og store psykiske belastninger.

Ingen av de tre erkjente straffskyld da saken startet i Nordhordland tingrett i går.

De trodde jenten var eldre, og hevder hun var med på notene.

Flyktet med sex-arkiv

Noen dager etter festen flyktet ekteparet fra anklagene. De ble pågrepet etter en uke på rømmen i Nederland i mars 2002. Før avreise ødela de en film fra den aktuelle festkvelden, og tok med seg en mengde cd-er med private sex-bilder.

— Vi ble anmeldt. Vi fikk panikk, forklarte den 24 år gamle småbarnsmoren i retten i går.

— Hvorfor gjorde dere det? Du visste jo ikke hva du var anmeldt for? sa aktor, statsadvokat Randi Gabrielsen.

— Jeg antok det var sex med en mindreårig, svarte kvinnen.

Både hun og hennes fraseparerte mann (28) erkjenner å ha hatt sex med jenten på soverommet i hytten. Forut for dette skal 20-åringen, bror til 28-åringen, ha hatt sex med henne i samme seng. I retten kunne den yngste tiltalte ikke huske så mye fra det.

Ti liter brennevin

Det var en lørdagskveld i mars 2002 at hendelsene fant sted på en hytte i en kystkommune utenfor Bergen. 15-åringen, som er en bekjent av den tiltalte kvinnen, ble invitert til festlighetene. Det ble drukket store mengder alkohol, og rundt ti personer var innom i løpet av kvelden. 15-åringen skal ha vært overstadig beruset da serieovergrepet skal ha skjedd.

Ifølge det tiltalte ekteparet forsvant jenten først på soverommet med den yngste tiltalte. Paret hevder at den seksuelle omgangen som senere inkluderte dem selv var med samtykke fra 15-åringen. 28-åringen hevder i tillegg at jenten tidligere oppga at hun var 16, det vil si over den seksuelle lavalder.

— Vi hadde et åpent forhold, med seksuell omgang med andre jenter. Derfor var dette ikke fremmed for oss, sa 28-åringen, som sier paret entret soverommet fordi de var «nysgjerrige».

Inne på rommet fotograferte han sin bror og den berusede 15-åringen.

— Det var en løssluppen stemning. Alt var bare gøy, sa 28-åringen om festen, der han selv også bidro med ti liter brennevin.

Påført kjønnssykdom

Jenten skal ha pådratt seg kjønnssykdom etter det politiet mener har vært en gjengvoldtekt mot en nærmest bevisstløs person under 16 år.

Det tidligere ekteparet hevder at jenten ikke var så full i det aktuelle tidsrommet. Det er i strid med oppfatningen til 15-åringens foresatte, som kom og hentet henne senere på kvelden. De sier de fant en nærmest bevisstløs jente.

— Min klient har ikke sammenfallende forklaring med de tre tiltalte, sier jentens bistandsadvokat Hege Falch.

Hun vil på vegne av jenten kreve erstatning av de tre, og sier det først og fremst er av psykologiske grunner.

FORSVARSREKKE: Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld for gjengvoldtekt under festen på den aktuelle hytten i mars i fjor. De forsvares av Gisle Didriksen (t.v.), Jon Håkon Hegdahl og Arild Dyngeland.<p/>FOTO: TOR HØVIK