Store knuste glassruter ligger strødd utenfor Jægers nye bilforretning på Kokstad i Bergen. Klokken 04.39 gikk innbruddsalarmen natt til tirsdag. Frekke tyver tok seg inn i bygget. Først kjørte de to biler gjennom glassveggen. Deretter stakk de av i stor fart i to nye BMW-er.

Tragisk

— Det er tragisk at et nytt bygg så til de grader er skamfert, sukker konsernsjef Per Jæger jr. i Jægergruppen. Han ble tidlig orientert om skadeverket, synes det er trist å se og ufattelig at noen vil ødelegge slikt.

— Begge de stjålne bilene er smadret i fjellveggen mellom Dale og Bulken. Vi jakter nå på tyvene. Det er mulig de er kommet seg unna i en Toyota HiAce stjålet på Voss, opplyser vaktsjef Harald Kårtveit i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Firma-logo

Lensmannen i Vaksdal opplyser til bt.no at de to bilene krasjet mot fjellveggen på følgende steder på E16:

  • Kluftafjellstunnelen (nær grensen mellom Voss og Vaksdal ved Bolstadfjorden). Bilen har kommet vestfra, fått skrens like før tunnelmunningen og krasjet mot fjellveggen cirka ti meter inne i tunnelen. Vraket ble ganske tidlig fjernet.
  • Ved Vassendatunnelen på vestenden av Evangervatnet mellom Bolstadøyri og Evanger. (Litt vest for Hjørnevik). Også denne bilen har kommet vestfra, men har kjørt gjennom hele tunnelen før den har fått sleng ved utgangen av tunnelens østre ende og kjørt i fjellveggen på høyre side av vegen ute i det fri. Deretter har den blitt snudd 180 grader og støtte mot autovernet på andre siden av vegen. Så har bilen blitt flyttet noen meter til en utkjørsel på samme side av vegen, og parkert der.

Den "lovlydige" føreren har husket å sette ut varseltrekant!

Ville tilstander

Det har gått vilt for seg ved Jægers bilforretning i Kokstadveien. En bjelke og to store glassruter er kjørt ned. Bærebjelker er forskjøvet.

— Det er vanskelig å forstå hvordan de med så kort vei til veggen har kunnet gjøre så stort skade, synes Per Jæger jr.

Tyvene har antakelig kjørt en Mercedes CLK 230 først ut gjennom glassveggen og deretter en BMW Z 3. Begge sto utenfor bilforretningen i morges.

Bilene hadde overraskende små skader. Begge hadde riper i lakken og bulker i en dør.

Det er ennå for tidlig å anslå de samlede skadene. Bilforretningen er godt sikret, har alarm og ambulerende vakthold og vil bli enda bedre sikret i fremtiden.

— Viktigst er det tross alt at ingen mennesker er skadet på denne stygge bilferden, sier Per Jæger jr.

HiAce-en som ble stjålne på Voss er grønn med firma-logo. Bilen tilhører Horvei Elektro og ble stjålet i Voss sentrum. Bilen har tilholdssted like ved broen over Vosso, ved Hotell Jarl.

KNUSTE GLASSVEGGEN: Tyvene brukte denne Mercedesen til å knuse seg vei gjennom glassfasaden.
FOTO: GISKE STARK