I februar i år ble den 25-årige bergenseren dømt til 24 dagers ubetinget fengsel, 35.000 kroner i bot og fem års inndraging av førerkortet.

Nå kommer en ny baksmell etter fyllekrasjen i oktober i fjor: Et regresskrav på 2,5 millioner kroner fra Gjensidige, som forsikret 25-åringen.

– Når det gjelder promille, så firer vi ikke på kravene. I dette tilfellet krever vi full tilbakebetaling av våre utgifter, sier Harald H. Karlsen, skadesjef i Gjensidige Forsikring, region Vestlandet.

Ingen «rabatt»

Det var i 02-tiden natt til 12. oktober i fjor at 25-åringen, med over to i promille, krasjet inn i bomstasjonen i Helleveien i Sandviken. Tilbake sto bomanlegget nedsablet og ute av drift. Autopass-stolpene fikk store skader og måtte demonteres.

Seks dager senere kom bompengeinnkrevingen i gang igjen. I mellomtiden hadde rundt regnet 26.000 bilister i døgnet kjørt gratis gjennom byens mest trafikkerte bomstasjon.

Men driftstapet og skadene på anlegget skal dekkes. Den syvsifrede regningen havner nå hos 25-åringen.

– I slike saker vurderer vi den økonomiske situasjonen til kunden for å få til en betalingsordning. Vi vil ikke sette noen i en situasjon de ikke kan leve med, sier Karlsen.

– 2,5 millioner kroner er mye penger. Kan det bli aktuelt for dere å la 25-åringen slippe billigere?

– Nei, ikke i saker med promille involvert.

Bergen Bompengeselskap har heller ikke tenkt å redusere sitt krav overfor forsikringsselskapet.

– Vi har forståelse for at dette er en ulykkelig situasjon for 25-åringen, men vi kan ikke redusere vårt krav. Det blir ikke riktig, sier Jan Otto Evjen, daglig leder i bompengeselskapet.

– Tross alt heldig

Informasjonsansvarlig for Gjensidige på Vestlandet, Arne Voll, mener gigantkravet mot 25-åringen bør være en vekker for alle som vurderer å sette seg bak rattet med promille.

– Dessverre er det få som tenker på konsekvensene av slike handlinger. Økonomisk kan det bli en katastrofe. Det blir som å betjene to boliglån samtidig, sier Voll.

Samtidig mener han at 25-åringen, tross alt, slapp heldig fra det.

– I denne saken skal sjåføren og alle vi andre prise oss lykkelige over at ingen ble skadet.

Bergens Tidende har prøvd å komme i kontakt med 25-åringen, uten å lykkes.

RÅDYR FYLLEKRASJ: 2,5 millioner kroner. Det blir regningen for den 25 år gamle fyllekjøreren som krasjet inn i Autopass-anlegget i Helleveien i fjor. Anlegget var ute av drift i seks dager.
Nilsen, Arne