• Ja, det har vært verdt det. Selv om jeg ofte er ensom og nedkjørt. Og selv om jeg har tråkket på en del tær og såret en del mennesker jeg ikke burde ha rammet.

Det er en uvanlig ydmyk og tilbakeskuende Kurt Oddekalv som uttrykker seg på denne måten når han ser tilbake på 20 år som miljøaktivist og 10 år i Norges Miljøforbund.

Men så kliner Pink Floyd-bandet «Dark side of the Wall» til. Bergensgitaristen Ole Thomsen gir sologitaren det lille ekstra, og miljøkrigeren på 46 griper mikrofonen og brøler «Hey You» slik at Haugsdalsvatnet får uvanlige bølger nedover hele Osvassdraget. — Dette er bare enormt. Jeg tenkte på det da jeg tegnet og konstruerte denne nye scenen her på Miljøsenteret Seletun. Og jeg innrømmer at jeg fikk tårer i øynene da den første gang var i bruk fredag, sier den stadig uvanlig ydmyke Oddekalv.

Vil ut i «krigen» igjen

Men så er det da heller ikke hvilken som helst helg for både den forhatte og populære aktivisten. Over 200 mennesker har han invitert til Seletun, miljøvernforbundets hovedkvarter. 90.000 kroner har forbundet brukt, bekrefter han, på todagers feiring av jubileene.

Fredag kom rundt 60. Politikere, næringslivsledere, sponsorer og venner. Og noen som helst ikke vil være uvenner med Oddekalv. I går var rundt 30 kommet da klokken nærmet seg 21.00. Oddekalv ventet kanskje 70 til. Alle skulle få hjortekjøtt. Fra de to hjortene han skjøt, «med to skudd», på Kaland for fire dager siden. Og så skulle Torstein Dahle og alle de andre få nyte Pink Floyd, lysshow og jubel fra den nye scenen der ute i den vakre, mørke skogen ved vannet, til langt, langt på natt. Og selvsagt skulle Kurt'en sjøl på scenen innimellom han også. For Pink Floyd-låter med noen av Bergens beste musikere, det kan ikke «krigeren» styre unna.

— Jeg er fornøyd. Føler vi har lykkes. Seletun er ferdig utbygd. Bare tre hus gjenstår. Ludeboden står ferdig. Og minst 60 prosent av alle miljøslag er vunnet. Nå skal bare katamaranen «Miljødronningen» gjøres klar. Så vil jeg bare konsentrere meg om å være miljøkriger igjen. Kommer med en gigantisk avsløring i høst. En verdensomspennende, sier Oddekalv, og er seg selv igjen.

KURTS HELG: - Vi har ikke bare en Kurt som kan synge her i byen, humret Kurt Oddekalv da han under lydprøvene på Seletun i går kveld ødela mange av de vakre Pink Floyd-lydene gruppen «Dark side of the Wall» skapte. Men f.v. Ole Thomsen, Kai Taule og Dag Øivind Rebnor (t.h.) bar over med ham. Det var tross alt Oddekalvs helg.<P/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN