Kurt Oddekalv har startet et personlig korstog mot bilgiganten Ford. I dag smadret han og støttespillerne i Norges Miljøvernforbund en Ford Scorpio utenfor Kverneland bil i Fjø-sangerveien.

Demonstrasjonen var en protest mot at Ford ikke vil satse på el-bilen Think.

— Ford-mafiaen saboterer el-bilen. De kjøpte opp Think for å legge ned produksjonen, hevder Oddekalv.

Rustet med slegger gikk miljøaktivistene løs på den gamle Forden. Til slutt var det et vrak som sto igjen utenfor hovedinngangen hos Kverneland bil.

Protesten skyldes at Ford har bestemt seg for å vrake flere hundre el-biler som står på lager i USA.

— Bilindustrien og de mektige lobbyistene i oljebransjen har blitt enige om å droppe produksjonen av Think. Samtidig står folk i kø for å kjøpe el-biler, sier Oddekalv.

Markedssjef Gunnar Nilsen i Kverneland bil var ikke særlig begeistret for å få et gammelt vrak på dørstokken.

— Det er jo ikke særlig pent. Men dette er en sak mellom Kurt og Ford. Vi er bare Kverneland, vi har ikke noe med dette å gjøre, sa Nilsen.

Også Greenpeace har reagert sterkt på avgjørelsen om å vrake Think. Etter et møte mellom Greenpeace og Ford onsdag ble det klart at selskapet vurderer å omgjøre beslutningen.

— Ford Europe åpner for ny vurdering av beslutningen om å vrake 360 Think-biler i USA, sa kampanjeleder Truls Gulowsen i Greenpeace til NTB etter et møte med visepresident Ingvar M. Sviggum i Ford Europe. Møtet fant sted på Gardermoen onsdag formiddag.

Greenpeace fikk imidlertid klar beskjed om at den endelige beslutningen vil bli tatt i USA, og at det kan ta fire ukers tid.

ØRJAN DEISZ