I går ble en død mann hentet opp fra Myrdalsvatnet på Totland etter å ha blitt oppdaget av en turgåer. Politiets teori er at mannen har sklidd på kanten av demningen og falt ut i vannet, hvor han har blitt liggende uten at noen har sett ham.

Politiet er rimelig sikre på at de vet hvem mannen er, men først i morgen vil han bli formelt identifisert av pårørende. Mandag vil mannen også bli obdusert, og da vil man få svar på dødsårsaken.

Etter oppfordring fra politiet, har Bergen kommune vært på åstedet og sperret av området med gjerder slik at det ikke er mulig å bevege seg ut på den livsfarlige kanten. Det bekrefter vaktoperatør Geir Eriksen i kommunen.

— Det skal bare et lite feiltrinn til før man faller i vannet når det er så mye is og snø som nå. Etter vår vurdering er dette så farlig at det må sperres av, sier lensmann i Fana, Norvald Visnes.

Tynn is

Ved slusen er isen også svært tynn slik at man nærmest er garantert å gå gjennom ved et fall.

Det var en turgåer som lørdag ettermiddag meldte fra til politiet om noe som så ut som et menneske under isen på Myrdalsvatnet.

— Vi hentet opp en død mann fra Myrdalsvatnet i 17.30-tiden lørdag. Personen har trolig ligget der i minst et døgn, sa Visnes i går.

Identifisert

En nøkkel som ble funnet på mannen, gjorde at politiet kunne spore seg frem til mannens antatte identitet.

— Vi har funnet en gjenstand på mannen som knytter han til en leilighet i Nesttun-området. Det er trolig en 68 år gammel mann uten familie i direkte linje opp eller ned. Derfor er han heller ikke meldt savnet, sier lensmannen.

I går kveld ble det jobbet med å varsle pårørende.

Kan ha falt

Det ble funnet to skistaver oppå isen ved demningen. Den døde mannen ble funnet med turklær, og ski på føttene.

— Det ser ut som han har falt fra demningen, ned i vannet. Isen har så frosset til over mannen, sier Visnes.

Han oppfordrer personer som kan ha sett noe i området til å kontakte politiet.

Det er ikke mistanke om at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Hentet på båre

En spesialredningsgruppe fra Fana brannstasjon tok seg ned i Myrdalsvatnet for å hente opp den døde.

— Mannskaper iført overlevelsesdrakter firte seg ned demningen. Isen var veldig tynn, så de kunne gå på bunnen frem til den døde. Mannen ble lagt på en båre og ble dyttet inn på land, forteller brannmester Øyvind Stegen fra Bergen brannvesen.

HENTET: En spesialredningsgruppe fra Bergen brannvesen hentet i ettermiddag den døde mannen opp fra Mydalsvatnet. Den avdøde har trolig falt fra demningen.FOTO: ØRJAN DESIZ
Deisz �rjan
DØD: Politi og brannvesen er på plass for å hente den døde opp av vannet. FOTO: ØRJAN DEISZ