Obduksjonen vil gi viktige svar

36-åringens forklaringer om hvordan Elin Flataker (31) døde, kan bli betydelig svekket eller styrket når den foreløpige obduksjonsrapporten er klar onsdag.

Det var den 31 år gamle Elin Flataker fra Eid, nå bosatt på Bryggja, som døde av omfattende hodeskader søndag formiddag. Hennes samboer (36) er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Avdøde er obdusert ved Gades Institutt i Bergen. Onsdag får etterforskerne rapporten fra rettsmedisinere.

- Rapporten kan styrke eller svekke siktedes forklaring, og vil uansett gi oss viktige svar, sier politibetjent Asbjørn Onarheim ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet mener at 36-åringen natt til lørdag slo kvinnen i et busskur på Bryggja i Vågsøy.

Deretter skal han ha båret kvinnen 300 meter til et skogholt, der han gjemte den hardt skadde kvinnen. 36-åringen skal deretter ha forlatt sin døende samboer. Først klokken 08 søndag ringte han til ambulansen og varslet at kvinnen var skadet.

Elin Flataker døde av skadene på Haukeland universitetssykehus søndag formiddag. Omtrent samtidig ble samboeren pågrepet, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

36-åringen hevder at kvinnen var beruset, og at hun derfor falt og slo seg. Så skal han ha prøvd å bære henne hjem, men i skogholtet sovnet han.

36-åringen betegner hendelsen som et tragisk uhell. Han nekter straffskyld, men har akseptert to ukers varetekt. Han sitter nå i Bergen fengsel.

Paret var på en pub i Eid sentrum lørdag kveld. Vitner har sagt til BT at kvinnen drakk svært lite alkohol, noe som stemmer dårlig overens med samboerens forklaring. Obduksjonsrapporten vil gi svar på om kvinnen hadde promille. Det er tatt utvidete blodprøver av 36-åringen. Prøvene vil vise om han var påvirket av alkohol eller narkotika.

En av brødrene til Elin Flataker var på reise i utlandet da hun døde. Han er nå varslet om søsterens død, i likhet med alle de andre pårørende. Flataker og 36-åringen var samboere i 12 år. Paret hadde ingen barn.

Politiet avhørte tirsdag en rekke vitner, og fortsatte med tekniske undersøkelser i busskuret de mener er gjerningsstedet, og i skogholtet der kvinnen ble funnet.

Onsdag vil politiet trolig foreta nye avhør av 36-åringen.
Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt