For fire dager siden ble en 24 år gammel rumener tatt for tyveri av julegaver fra Slumsøstrene. Mannen ble pågrepet etter tips fra publikum. Det viste seg at rumeneren ikke hadde gyldig opphold i Norge og allerede dagen etter ble han sendt ut av landet.

Sent mandag kveld forsøkte en østeuropeisk mann seg på det samme, men heller ikke han kom seg unna med Slumsøstrenes julegaver. Da Bergens Tidende snakket med politiet var det uklart om tyveriet ble oppdaget av publikum eller om politiet selv tok mannen på fersken. Pågripelsen ble meldt kl. 22.28.

— Mannen er pågrepet og innbrakt for tyveri av julegaver fra Torgalmenningen. Vi har ikke identifisert ham, men han er fra Øst-Europa, bekrefter operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Asbjørn Andersen.

Hvert år legger mange bergensere igjen gaver som Frelsesarmeens Slumsøstre deler ut til de fattige i byen. Reaksjonene var sterke på julegavetyveriet for fire dager siden.

— Veldig skuffende og leit at slikt skjer, sa Marianne Naustdal, leder for Slumkontoret, og ansvarlig for den årlige gaveinnsamlingen som pågår gjennom hele adventstiden, til BT etter forrige tyveriforsøk.

Hun fortalte at Slumsøstrene vurderte å opprette vakthold ved julegranen.