— Vi har lovet bilistene at vi skulle åpne Ibsensgate 18. oktober og det holder vi. Vi er i rute. Men det er klart at det en fordel at dette legges om en helg, slik at folk blir vant til det nye kjøremønsteret mens det ikke er så mye trafikk. Vi frykter at det kan bli kaos på mandag, sier informasjonsrådgiver Rune Jenssen i Bybanen.

Se hvor bergenserne opplever problemer i trafikken på bt.nos interaktive kart - og sett fingeren på de stedene du mener er verst!

I morgentimene melder Operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt om at de ikke har hørt om kaos så langt. Trafikken glir greit. Men det er ennå tidlig på dag.

  • I dag åpner nemlig krysset Danmarks plass/ Ibsensgate for inn- og utkjøring. Også linje Tides linje 90 vil kjøre toveis i Ibsensgate. Her blir stoppestedene Danmarks plass og Hunstadsvingen.
  • Trafikk fra Ibsensgate må kjøre til høyre. Kommer du denne veien, kan du kun kjøre mot sentrum eller ta rampen ned mot rundkjøringen mellom Møllendalsveien og Solheimsgaten.
  • Trafikk fra sentrum kan i krysset på Danmarks plass svinge til venstre inn i Ibsensgate. De som kommer kjørende fra Michael Krohnsgate, kan kjøre inn i Ibsensgate.
  • Trafikk fra sør kan ikke svinge inn i Ibsensgate. Her er kjøreveien til Haukeland Universitetssykehus skiltet, understreker Jensen.
  • I helgen fjernes også rampen mellom Bjørnsons gate og Ibsensgate.
  • Etter helgen kan altså folk mot vei mot sentrum følge det gamle kjøremønsteret fra før den 23. juni. Men når de kommer til Ibsensgate, må de altså være varsomme og følge merkingen, sier Jenssen.

Buss til Brann-kamp?

Og det er ikke det eneste som skjer i helgen:

  • Krysset Fabrikkgaten/Inndalsveien åpnes i løpet av dagen. Dette krysset har vært stengt mesteparten av oktober.
  • Vi oppfordrer folk som skal til stadion på søndag om å ta bussen på grunn av endringene, slik at det ikke blir kaos. Kampen går sent og det blir mørkt. Da er det lurt å ta bussen med det nye kjøremønsteret, sier Jenssen.
  • Bjørnsongsate/Edvard Griegsvei/Elstersgate stenges permanent i løpet av helgen.Dermed stenges Bjørnsons gate for inn-og utkjøring fra sidegatene Edvard Griegs vei og Elstersgate. Dermed tettes det helt til rundt Bjørnsons gate.

— Her snakker vi om at det blir stengt til oktober neste år, sier Jenssen.

Sjekker trafikken i dag

Både han selv og andre fra Bybanen kommer til å ta turen til Danmarks plass i dag for å sjekke hvordan trafikken glir.

— Dessuten har vi folk der oppe som følger med og rapporterer om hvordan det går, sier Jenssen.

— Er dere redd for at det blir et hardt press på Ibsensgate?

— Kanskje i begynnelsen. Men de som skal sørover og vestover vil nok velge andre veier enn Ibsensgate. I tillegg har vi åpnet opp et felt til på Danmarks plass, så gjennomstrømningen der vil bli bedre enn det har vært før, sier Jenssen.

Har du testet det nye kjøremønsteret? Hva synes du? Kommentér her!

Bybanen.no