For andre dag på rad var det store problemer med strømforsyningen i Bergen sentrum. I går ble tre kvartaler i Strandgaten og Fortunen rammet. Det samme området var uten strøm i dag.

– Ved 06.30-tiden fikk vi melding om strømbrudd på åtte transformatorer, sier informasjonsrådgiver Ingunn Halvorsen i BKK.

Klokken 15.00 i dag var strømmen tilbake igjen.

— Vi beklager sterkt at det tok så lang tid før alle kundene fikk strømmen tilbake. Det er sjelden at flere slike feil oppstår samtidig, og våre mannskaper har jobbet på spreng med å sirkle inn og rette feilene, sier Halvorsen i en pressemelding.

Dersom noen fortsatt opplever å ikke ha strøm i huset, oppfordrer BKK til å kontrollere om jordfeilbryteren har koblet seg ut.

Hotellet mørklagt

På Clarion Hotel Admiral i C. Sundts gate måtte alle gjestene forlate rommene sine i formiddag.

– 400 gjester er evakuert. Grunnen er at dersom brannalarmen skulle gå, kan det bli vanskelig for gjestene å finne veien ut i mørket. All strøm er borte og alle telefoner er slått ut. Vi har måttet tenne levende lys, sier hotelldirektør Nina Askvik.

Hun legger til at gjestene er svært forståelsesfulle.

– De tar det pent, men det er klart det er fortvilende for oss, ikke minst med tanke på matlaging. Vi har nettopp kjøpt inn en grill, så vi får bruke den. Vi skal ha flere store middager i kveld, så dette skaper veldig mye ekstraarbeid for oss. Hvis ikke strømmen kommer tilbake får vi høre om vi får låne kjøkkenet på nabohotellet, sier Askvik.

Kabelfeil

Ekteparet Tom og Nancy Armstrong, fra Georgia i USA var blant gjestene som måtte ut av rommet i dag.

– Vi vet ikke når vi får komme inn igjen, men vi får håpe vi slipper inn i kveld. Vi tar det med godt humør og skal rundt og se oss om i byen, sier Nancy.

– Vi kom ikke til Bergen for å sitte på et hotellrom likevel, sier Tom.

Tinghuset var også rammet av strømstansen i dag. Blant annet ble lysene på samtlige toaletter slått ut. I tillegg var kunder i Østre og Vestre Muralmenning, Valkendorfs gate, Lille Markevei, Altonagaten, Klosteret, store deler av C. Sundts gate samt et område rundt Småstrandgaten uten strøm. Om lag 330 kunder ble rammet.

Klokken 10.15 opplyste BKK at 150 kunder var uten strøm, og at det vil ta flere timer før den kommer tilbake i Strandgaten, Strandkaien og C. Sundts gate. På det meste var 330 kunder uten strøm.

Strømbruddet skyldes flere tekniske feil i høyspenningskabler.

Trond og Nancy Armstrong tok strømbruddet pent, men håper de slipper inn igjen på hotellet i kveld.
ANE ELISABETH BØRHAUG (MMS)
Hotelldirektør Nina Askvik er fortvilet over strømbruddet, men synes gjestene er forståelsesfulle.
ANE ELISABETH BØRHAUG (MMS)