Mandag vil Onarheim møte med både leger og styrere ved byens sykehjem, så de kan komme med sine erfaringer.

Både BT og BA skriver senest i dag om at mange sykehjemsleger er sterkt bekymret for at de har for lite tid til å undersøke pasientene sine ordentlig. De frykter det kan gå ut over pasientenes liv og helse.

Nettopp slike medieoppslag skal være bakgrunnen for møtet, skriver byråden i en pressemelding.

Glad for dialog

Sykehjemsoverlege i Bergen, Kjellaug Enoksen, reagerer blant annet på at Bergen kommune ennå ikke har økt legedekningen på sykehjemmene. Dette selv om byråden mange ganger har fått beskjed om at flere ressurser trengs.

Enoksen er nå glad for å høre at byråden vil snakke.

— Å snakke med fotfolket er helt avgjørende for at politikerne skal fatte de riktige beslutningene, sier Enoksen.

Tør ikke håpe

Men å ha forhåpninger til hva som kan komme ut av møtet, våger Enoksen nesten ikke. Hun håper likevel byråden nå får en forståelse av situasjonen for sykehjemslegene.

— Som jeg tidligere har skrevet i et brev til kommunen, er det vi legene som sitter med det medisinske, faglige ansvaret. Det er vi som risikerer å miste autorisasjonen og få fjeset smurt ut i media om noe går galt. Det er belastende, og det håper jeg de skjønner, sier Enoksen.

Byråden skriver i pressemeldingen at lignende møter har funnet sted tidligere. Målet for dette møtet skal være å få "en bredere debatt med alle leger og styrere."

Møtet skal finne sted mandag ettermiddag, og er lukket for alle andre enn de inviterte, ifølge pressemeldingen fra Bergen kommune.

Hva synes du om situasjonen? Si din mening her.