— Partene har tirsdag kveld gått fra hverandre uten å komme til enighet, og det er berammet et nytt møte til onsdag morgen kl. 08.00, skriver informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune i en pressemelding tirsdag kveld.

Det betyr at alle virksomheter som har vært stengt på grunn av streiken, fortsatt vil være stengt onsdag morgen.

Nytt meklingsmøte Streiken i kommunesektoren ser ut til å fortsette minst til onsdag. Da skal partene i et nytt meklingsmøte i Riksmeklingsmannens lokaler.

Det har vært streik i kommunesektoren siden lønnsmeklingen brøt sammen 28. mai. Tirsdag meldte flere medier at en løsning var like rundt hjørnet, men dette ble moderert i løpet av dagen.

Ved 20-tiden kunne meklingsmann Dag Nafstad opplyse at han kaller partene inn til et nytt møte onsdag. Han fløy selv fra Tromsø til Oslo mandag for å få fart på prosessen.

— Det gjøres med grunnlag i at jeg øyner en mulighet til å komme fram til en løsning. Det gjenstår å se, men jeg mener tiden er inne til å gjøre dette, sier Nafstad om onsdagens møte.

50.000 i streik I løpet av tirsdagen gjorde også arbeidstakerforeningene det klart at de vil trappe opp streiken fra mandag av. Da kan så mange som 50.000 kommuneansatte være ute i streik, dersom det ikke kommer noen løsning før den tid.

Tirsdag ble det også spekulert på at de fire hovedorganisasjonene på arbeidstakersiden vurderer tilbudet fra KS forskjellig. Et mulig utfall er at enkelte av organisasjonene kan godta skissen fra meklingsmannen, mens andre velger å fortsette i streik.

Nye streikende onsdag Unio tar ut nye 1.000 medlemmer, mens Fagforbundet utvider streiken til å omfatte 37 nye kommuner mandag. Fra før er det kjent at Fagforbundet og YS allerede onsdag utvider streikeuttaket med 1.400 nye medlemmer.

KS er villig til å strekke seg på et av de viktigste områdene for de streikende i kommunesektoren, andelen av likelønnspotten som gis til sentral fordeling, men Fagforbundet synes ikke arbeidsgiverorganisasjonen strekker seg langt nok, ifølge en kilde NTB har snakket med.

KS skal ha gitt signaler om vilje til å redusere den lokale potten fra 1 til 0,8 prosent. Det gir 200 millioner mer for Fagforbundsleder Jan Davidsen og de andre organisasjonslederne å fordele til likelønnstiltak sentralt.