Leder av Smyril Line i Bergen, Knut Seime, kan berette om et solid hopp i bookingen til og fra Bergen.

— Hele 76 prosent vekst fra i fjor på det norske markedet. Det er nesten ikke til å tro, sier Knut Seime på telefonen fra MS «Norrøna» på vei nedover elven Trave fra verftet Flender Werft i Lübeck.

I morgen er skipet i Torshavn på jomfruturen. Så skal det gjøre noen turer mellom Torshavn og Hanstholm med avstikkere til Island og Shetland før det blir hotellskip i forbindelse med en stor fiskerimesse i Torshavn.

13. mai kommer skipet første gang til Bergen. Den nåværende sommerruten med gamle «Norrøna» blir omgjort og gir altså Bergen nok en helårsrute. Skipet overtar rollen som det største passasjerskip som noen gang har seilt i fast linjefart på Bergen fra dagens rekordholder, MS «Fjord Norway».

Skipet er på knappe 36.000 bruttotonn og gjør en servicefart på 21 knop, men kan komme opp i 23 til 24 knop hvis det kniper. Med en pris på 700 millioner danske kroner er det den største investering som noen gang er gjort på Færøyene. Med på eiersiden er også myndighetene på Shetland og Island, samt offentlige færøyske midler. Smyril Line har ingen norske aksjonærer.

PÅ VERFTET: MS "Norrøna" klar for avgang fra Flender Werft i Lubeck.