– Prosjektet er kommet veldig langt, men den endelige beslutningen vil først bli tatt første eller andre uken på nyåret, sier Erik Sande til Bergens Tidende.

– Det blir i så fall et veldig annerledes hotell. En perle midt i indrefileten av Bergen by, sier han.

Driftsselskapet er allerede registrert under navnet Det Hanseatiske Hotell AS. Det eies av Sande-familien og hotell-mannen Jan Sven Stray, som går inn og skal drive hotellet. Han har blant annet bygd opp Admiral og First Hotel Marine og drevet flere andre hoteller.

Jakter på Manuel

– Dette blir virkelig som tv-serien et «Hotell i særklasse» og nå er jeg egentlig bare på jakt etter «Manuel», ler Stray.

For å kunne gi gjestene en unik opplevelse på et lite eksklusivt hotell er vertskapet helt sentralt.

– Vi må virkelig vise at vi bryr oss og ikke bare snakke om det, sier han.

Stray og Sande vil skape et unikt hotell som de store hotellkjedene ikke ville finne på å bygge.

– Her er det detaljene som teller. Det gamle inventaret og miljøet skal ivaretas, samtidig som det skal gis et moderne snitt med rikelig luksus og komfort, sier hotelldirektøren.

Rompris på 1500 kroner

Fordi de 300 år gamle rommene er verneverdige, vil de få en størrelse på opp mot 40-50 kvadratmeter. Jan Sven Stray tipper at romprisen vil bli pluss/minus 1500 kroner natten.

– Utfordringen blir å klare nokså fullt belegg gjennom hele året. For å klare det må vi bygge en portefølje av gjester som ønsker et slikt tilbud. Så håper vi å kunne bli et alternativ for brudepar som ønsker noe ekstra og for bedrifter som vil gi sine gjester det mest bergenske du kan få tai i, sier Stray.

Ut med kontorfolk

Det var han som kom opp med ideen etter å ha leid kontor hos Sande i Finnegarden.

– Da jeg flyttet ut fra kontoret i oktober sa jeg til Sande at jeg ikke skjønte hvorfor han plasserte kontorfolk midt i indrefileten av byen. Da jeg luftet ideen om hotell i stedet tente han i hundre på det, sier Jan Sven Stray.

Erik Sande opplyser at de har vært i tett dialog med relevante instanser og Bergen kommune om planene. – Så langt har både de og byantikvaren vært svært positive, sier Sande.

SKAL DRIVE NYTT HOTELL: Jan Sverre Stray som har drevet både Admiral og First Security Hotell har planer om å starte et nytt eksklusivt hotell i Finnegaarden på Bryggen sammen med Erik Sande. ARKIVFOTO: EINAR SPANG