Vogn 203 havarerte ved Byparken ved 17-tiden søndag. I dag skjedde det igjen, denne gang med vogn 205.

I ettermiddag sto den bom stille. Teknikere jobbet for å finne feilen i vognen.

Etter en stund klarte de å få vognen i gang igjen.

— Barnesykdommer

Bybanen har nå bare to vogner som har fungert problemfritt før åpningen i morgen. Men teknisk sjef Thomas Potter avdramatiserer situasjonen.

— Det går fint. Vi har skiftet noen deler, men dette er barnesykdommer, sier Potter.

Administrerende direktør Dan Hildebrand i Fjord1 Partner sier han ikke har mistet nattesøvnen, dagen før bybaneåpningen.

— Men det er uheldig at det skjer driftsstopp så nært opp til åpningen. Det er viktig at folk forstår at denne infrastrukturen er ny, vognene er nye, og det kommer til å være noen barnesykdommer i starten, sier Hildebrand.

- Finjustering Etter søndagens havari regnet teknisk sjef Thomas J. Potter i Bybanen AS med at feilen ville være enkel å finne og rette. Trolig henger feilen sammen med vognens opplegg for batteridrift.

— Det er mye elektronikk som skal finjusteres, og da kan slikt skje. Akkurat det samme skjedde med de nye trolleybussene da de kom for noen få år siden, sa Potter søndag.

— Det vil nok fortsatt ta noen måneder før infrastrukturen og vognene er 100 prosent samkjørt. Erfaringer fra oppstart av bybanedrift i andre land viser at det normalt tar noe tid før driften stabiliserer seg, og vi regner med å se det samme her. Alt annet vil være overraskende, sier Oddmund Sylta, direktør i Skyss, i en pressemelding.

Avganger hver halvtime

Bybanen har lovet avganger hver halvtime på åpningsdagen tirsdag.

— Vi trenger bare to vogner for å klare å holde denne frekvensen, men kommer til å sette så mange som mulig av vognene i trafikk, sa Potter søndag.

- Hvordan ser du på risikoen for flere problemer før åpningen?

— Jeg banker i bordet og håper at alt går bra. Det var bedre at dette skjedde i dag enn på tirsdag, sa Potter.

Mye uflaks Bybanen er blitt rammet av mye uflaks de siste ukene. Nylig kolliderte to vogner på omtrent samme sted, og like etter støtte en av vognene sammen med en bil i Bjørnsons gate. Vognen som krasjet med en bil, er den samme som havarerte søndag.

Dan Hildebrand i Fjord1 Partner sier de skal gjøre sitt beste for å få til en god trafikkstart i morgen.

— Vi får krysse fingrere for at teknikken er med oss, sier han.

Synspunkter? Si din mening!