Den vakre bygningen i Kalfarveien er tilgriset av maling og påskriften «Nytt ungdomshuset». I tillegg er flere vindusruter knust. Også i desember ble konsulatet utsatt for hærverk og demonstrasjoner i forbindelse med opptøyene i København.

— Ren ødeleggelsestrang

— Nå er det fjerde eller femte gangen dette skjer. Det er helt greit at folk går i tog og demonstrerer, men dette er bare vandalisme. Det er ren ødeleggelsestrang, og det er ikke engang en dansk bygning, sier vaktmester ved konsulatet, Kjell Myklebust.

Politiet fikk melding om skadeverket grytidlig langfredag morgen, klokken 05.06.

– Vi sendte en patrulje på stedet, men det var ingen der som kunne ha stått bak hærverket. Vi avventer nå en anmeldelse, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt.

Vekket naboene

I tillegg til omfattende tagging på husveggene, er det knust ni ruter. Lyden av vinduene som ble knust, vekket naboer, som varslet politiet.

— Det lå en haug med knyttnevestore steiner da vi kom hit, og noen ligger fortsatt inne, sier Myklebust.

Han vil imidertid ikke ha med journalister inn i konsulatet. Like før klokken 12 fredag formiddag, var det glassmester på plass og sikret vinduene i bygget.

— Det er ikke så mye mer vi kan gjøre. Første virkedag etter påske kommer maleren, og vi kommer selvsagt til å politianmelde dette, sier Myklebust.

- Helt uhørt

Kongelig Dansk konsulat i Bergen holder til i Bjarne Riebers og Atlantis Vests kontorbygning i Kalfarveien 57A.

– Dette er helt uhørt. Jeg forstår jo at det har sammenheng med opptøyene i København. Men heldigvis har vi aldri opplevd noe slikt her før, sa Danmarks konsul i Bergen, Bjarne Rieber, til bt.no i desember, da bygningen også ble tagget ned.

bt.no har ikke lykkes å få kontakt med verken Rieber eller visekonsul Bente Frimann Dahl i dag.

SIKRET VINDUER: Ni doble vinduer er knust i løpet av natten.
Heidi Torkildson Ryste
- REN VANDALISME: - Dette er samme gjengen som har stått bak de tidligere hærverkene, sier vaktmester Kjell Myklebust.
Heidi Torkildson Ryste
POLITIANMELDES: - Dette er fjerde eller femte gang vi har hærverk her, sier vaktmester Kjell Myklebust ved Det danske konsulatet.
Heidi Torkildson Ryste