Torsdag morgen våknet Oslo til komplett kaos, innstilte buss— og baneavganger og det de aller fleste av oss vil beskrive som vinter. Oslo lufthavn ble midt på dagen stengt i to timer for snørydding.

Samtidig, i Bergen, går en gruppe turister fra Taiwan rundt og tar bilder av hverandre foran Bryggen, mens de skryter av utsikten.

— Veldig fint, sier Chiu Yuhua, mens han dirigerer resten av reisefølget for et gruppebilde.

— Vi skal bare være i Bergen denne formiddagen, før vi reiser videre til Sogn, Lillehammer og videre til Sverige, sier Yuhua.

Gruppen har aldri sett snø før, og i Bergen får de kun oppleve den på avstand, men senere på reisen vil det garantert åpne seg muligheter.

HER ER JEG: Miss Lee storkoser seg i Bergen.
MARITA AAREKOL

De har reist svært langt for bare noen timer i Bergen, men sørger for å gjøre det beste ut av det. Guiden er motvillig mot å prøve Fløibanen.

— Men vi skal spise lunsj på en restaurant bak Bryggen, forteller han.

På båtferie i mars

Ute i Vågen får de se fritidsbåten til Erling Igland sige rolig inn mot land. Igland og hunden Buster har tjuvstartet påsketuren.

— Vi blir i Bergen i to-tre dager. Jeg får selskap av fruen i løpet av helgen, sier Igland.

Han startet turen i Kalvåg utenfor Florø onsdag og hadde en overnatting på veien. De har ikke tenkt seg lenger sørover, men tar en rolig båtferie i fjordeldoradoet nord for Bergen.

Når vi antyder at han har startet på sommeren, ler han godt.

— Båtlivet er en helårsaktivitet for meg.

Klar for vårlig sesjon

KLAR: Tore Molven har reist fra Jondal i Hardanger til Bergen for å bli målt og testet av Forsvaret. Han nøt godværet på Bryggen.
MARITA AAREKOL

På en benk på Bryggen sitter Tore Molven (17) fra Jondal og spiser en tidlig lunsj.— Jeg skal på sesjon i dag, og tenkte at jeg sikkert kunne trenge litt ekstra energi, sier Molven.

Han nøt sin lille timeout på Bryggen.

— Det er veldig fint å spise ute når det er sol.

OSLO: Dette var den beste måten å komme seg inn til Oslo sentrum torsdag.
Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix