Vestlandet bader i sol i dag. Vervarslinga på Vestlandet tvitrer følgende melding: Kom dere ut og nyt dagen. Finværet er forbigående.

I byens gater aulet det av folk lørdag formiddag.

Blir så glade

-Folk blir så glade når det er sol, sier Beate Skogly Holm. Vi møter henne sammen med døtrene på en benk i Byparken.

— Vi har tatt bussen til byen for å kjøpe en bursdagspresang, og så koser vi oss i finværet, sier Elena (8).

Snø og regn

— Ja, det er lurt å nyte solen nå. Det blir total omlegging av været i morgen. Litt sludd og snø tidlig på dagen i Hordaland. Etter hvert går det over til regn i ytre strøk. Innover i Hordaland blir det trolig snø, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet. Han lover oss to våte dager.

De forventer hele 50–70 millimeter med nedbør fra søndag morgen til mandag morgen. I tillegg kommer det en del nedbør på mandag. Fra søndag formiddag blir snøgrensen på 400 – 600 meter. På Kvamskogen det således bli både regn, sludd og snø.

Sjekk værmeldingen her

Skater i sol

Foran Gulating lagmannsrett i Kaigaten skater Magnus Nytun (23) med noen kamerater.

— Det er deilig! Vi må jo skate når det er sol, det regner så mye i denne byen, sier han. Godt vant som han er. Nyhus kommer fra Grimstad, byen med mest soldager i året.

— Og så valgte du Bergen?

— Ja, jeg studerer samfunnsøkonomi på UiB, forklarer han. At det blir regn og snø i morgen, bekymrer han lite. - Jeg skal på fest i kveld, så det gjør ingenting.

Kaldt om natten

Kald og tørr luft fra nord skapte kuldegrader flere steder i Hordaland natt til lørdag.

VOSS: Heldige er de som er på ski på Slettafjellet i dag.
BT WEBKAMERA

I Åsane var de is på veiene. På Florida i Bergen sentrum var det 3,2 grader. På Flesland og på Vossevangen var det rundt null grader. Kaldest av målestasjonene i Hordaland var det på Sandhaug på Hardangervidda, med minus — 10,6 grader, mens det på Finsevatn var minus 9,7 grader.

Sjekk været på våre webkamera

STUDENTKOS: Magnus Nytun skater og nyter solen i Bergen mens den er her.
Pål Engesæter
SOLKVIL: Magnus Nytun tar seg en hvil på rullebrettet foran Gulating.
Pål Engesæter
PROTEST: På Torgallmenningen aulet det av folk lørdag formiddag. Buekorps marsjerte og etiopiske studenter demonstrerte.
Pål Engesæter