— Bra slag, Ole!

Klokken har ikke slått tolv før kameratgjengen innleder golfsesongen på hjemmebane første påskedag. I fjor måtte de vente til midten av mai før banen til Bergen golfklubb var grønn og tørr nok til full runde. I år er det andre boller.

Blått og irrgrønt

Akkompagnert av heftig fuglekvitter vandrer fire karer på irrgrønt gress med innslag av hvitveis. Solen steker allerede. Over dem er det blå, blå himmel. Og ennå er ikke påskeferien over.

Ole Larsen har spilt minst golf i kvartetten. Han får dermed flest handicap. Det betyr ekstra slag og sjanse for å vinne premiererunden på Åsteveit.

— Nei, kom igjen då, roper Geir André Johannessen.

bilde.JPG
JAN M. LILLEBØ
bilde.JPG
JAN M. LILLEBØ

Han er ikke helt fornøyd med slaget. Men ifølge kameratene er han den som har best lag med køllen.

— Det kjekkeste med golf? Å slå tjommiene, sier Johannessen og smiler før han legger til:

— Det er en kjekk måte å komme seg ut med guttegjengen på. Før var det bare «de fine» som spilte her. Det var skipsreder ditt og skipsreder datt, og andre kom knapt inn på banen. Nå er golf heldigvis mer folkelig.

Turnering til helgen

På sesongåpningen forsvant det golfballer både i trær og bekker. Men ingen mistet humøret av den grunn.

— Golf gir frihetsfølelse, sier Ole Larsen.

— Det er gøy å konkurrere med kameratene, synes Tore Fjeldstad.

— Golf er faktisk litt morsjon, sier Harold Sletten og hekter bagen med golfkøller på ryggen.

Kameratgjengen består av flere enn de fire. Når alle er samlet teller de 20. Og hvert år drar de på golftur til Marbella, dit flere reiser kommende helg.

Men ikke Geir André Johannessen. Han skal heller delta på Bergen golfklubbs åpningsturnering sammen med om lag 50 andre.

Ifølge værmeldingen kommer himmelen til å være like blå da. Og gresset kanskje enda grønnere.

SLÅR FOR Å VINNE: Tore Fjeldstad liker den interne konkurransen med kameratene. Det er ikke alltid de får golfe sammen i så fint vær.
JAN M. LILLEBØ