Siv Irene Moe og Linda Sørfonn Moe vet å ta vare på godværsdagene.

— Vi må nyte solen, hjemmeeksamen eller ikke, smiler Linda.

Hun har fått besøk av søsteren fra Oslo, og sammen har de funnet veien til en liten kafé på Klosteret. Her nyter de solstrålene mens de nipper til en kopp kaffe.

Jentene er allerede i feriestemning, og liker dårlig å høre at det mest sannsynlig blir kaldere i påsken.

Pent, men kaldere

Godværet i Bergen kan vi nyte ut palmehelgen. Så blir det kaldere.

— Fra og med mandag får vi en litt kjøligere værtype, med vind fra nord og opp i frisk bris. Det melder Bjart Eriksen, fra Storm Weather Center.

Men det er ingen grunn til å fortvile. Tirsdag og onsdag i påskeuken kan vi vente oss lengre perioder med sol.

— Torsdag og fredag blir litt mer tilskyet med temperaturer i underkant av ti grader. Men det blir stort sett opphold og pent vær, melder meteorologen.

Magnus Anglevik, fra Meteorologisk institutt, Vêrvarslinga på Vestlandet, kan bekrefte prognosene til Eriksen.

— Det fine været vil vare ut måneden, og vi kommer til å sette varmerekord for mars. Gjennomsnittstemperaturen for mars måned i år ligger an til å bli 6,0 grader, mot 0,6 grader i fjor.

Tirsdag denne uken hadde vi den høyeste mars-temperaturen i Bergen gjennom tidene, med 17,1 grader. En må tilbake til 1945 for å finne en varmere mars.

- Ikke noe dårlig vær

Selv om værprognosene for resten av påsken er usikre, lyder oppsummeringen til Eriksen som følgende:

— Det er ingenting som tyder på at været skal slå helt om, og vi kan vente oss stort sett pent vær. Litt lavere temperaturer blir det, men ikke noe dårlig vær.

De eneste dagene det er fare for litt nedbør er mandag og torsdag, men det er slett ikke sikkert det slår til.

Skal vi tro meteorologene vil påsken stort sett by på oppholdsvær, og lengre perioder med sol.

— I fjellet blir det fint vær og snøforholdene vil holde seg bra. De lave temperaturene om natten hindrer at snøen fordamper, sier Eriksen.

Voss ledig, Geilo fullt

Du må kjappe deg mens det ennå er håp hvis du er en av etternølerne som vil til fjells, men som ikke har skaffet deg overnatting ennå.

På Kvamskogen og rundt Voss er det fremdeles flere ledige sengeplasser.

***** Alle de store hotellene i Voss sentrum har en del tomme rom i neste uke, mens Vossajazzen sørger for å fylle opp med gjester i palmehelgen.

***** Når det gjelder hytter og leiligheter i Vossområdet er det færre plasser å oppdrive. Voss Fjellhytter ble for eksempel fullbooket allerede i fjor.

***** Blant andre Mestad Camping, Sivle Gard, Haugo Utleige er steder som ennå har ledig kapasitet.

Har du planer om å dra til Geilo i påsken og har ennå ikke bestilt overnatting, må du stole på flaksen.

Daglig leder i Geilo Booking, Richard Palmgren, opplyser at det er fullbooket fra søndag og ut påsken. Men det er ørlite håp i siktet om du vil kapre et par av de rundt 5000 sengeplassene ved vintereldoradoet.

— Vi får stadig noen avbestillinger på hotellene, så man kan ha flaks, sier Palmgren.

FORNØYDE: Søstrene Siv Irene Moe og Linda Sørfonn Moe har lagt hjemmeeksamen til side for å kose seg i solen. Det er flott å være i Bergen når det er fint vær, alle folkene kommer plutselig ut, sier Siv Irene som er på besøk fra hovedstaden.
Høvik, Tor