— Utover fredagen skal det blir mer sol og bare litt vind. Den første delen av lørdagen blir også fin, sier Tone Christin Thaule, vakthavende meteorolog for værvarslinga på Vestlandet.

Skiftende vær

Deretter skyer det til, og det blir perioder med regn resten av helgen.

— Det kommer til å skye til utover lørdagen og så kommer det en og annen byge. Det er ikke snakk om veldig mye. Jeg vil tro de har opplevd verre i Bergen, sier Thaule.

Temperaturen holder seg fra 17 grader og oppover, og det er muligheter for at solen titter frem av og til på søndag. Meteorologen forsikrer at sommeren slettes ikke er over.

Solen kommer trolilg tilbake igjen med full styrke mandag, og holder seg her i hvert fall til onsdag. Da blir det ingen nedbør, men vinden kan komme opp i nordvestlig frisk bris.

Litt våt sommer

Sommeren i Bergen har verken vært spesielt våt eller tørr. Nedbøren har ligget litt over normalen i juni og juli, uten at byen kan skilte med noen rekorder på noen måte.

— Temperaturen var som normalt i juniog 1,3 grader over normalen i juli, sier Helga Therese Tilley Tajet, forsker ved Meteorologisk institutt.

I juni var det 14 døgn med mer enn 1 millimeter nedbør. I juli var det 16 nedbørsdøgn.