I stedet for å kose seg med lyden av jublende skifanatikere og klingende mynt, har sommerskisenteret fått et aldeles utsøkt lite dilemma å hanskes med:

Nysnøen laver ned over Stryn Sommerskisenter, som derfor går helgen i møte med perfekte forhold for ski— og brett-fantastene.

Men på grunn av de samme store snømengdene holder Statens vegvesen bommen ved Videseter Hotell stengt - slik at ingen kommer seg frem til skisenteret. Som derfor må holde stengt ...

— Det er kjekt å få så mye snø. Da står vi jo sterkere rustet til en lengst mulig sesong. Vi ser positivt på det, men det er jo beklagelig overfor kundene, sier Åge R. Midthun, daglig leder ved Stryn Sommerskisenter.

— Forholdene nå er veldig fine. Etter en kjølig vår og sommer så langt, er bakken fast og fin, alle traseene er intakt, det er ikke stein eller blåis i løypene, og bakkene er tråkket. Et fantastisk grunnlag for helgen, sier Midthun.

— Litt ironisk?

— Nei da. Sånt som en er vant med. Strynefjellet har alle typer vær. Men det er spektakulært å kunne tilby nysnø midt på sommeren, sier Midthun.

De siste to dagene har det kommet inntil 50 cm nysnø på senteret, hvis base ligger på ca. 1000 moh.

Men Midthun har gode håp om en strålende helg.

— Værmeldingene er gode, og torsdag morgen skal Vegvesenet vurdere situasjonen, sier Midthun med håp i stemmen.

<b>CATCH 22:</b> De to siste dagene har det snødd inntil 50 cm på Strynefjellet. Perfekte forhold - hadde det ikke vært for at snøen også sørger for at veien til sommerskisenteret er stengt ... FOTO: ØYSTEIN TORHEIM.