— Det er alltid hyggelig å glede noen. Jeg tror mange er fornøyd i dag, sier byggeleder Terje Engevik ved Statens vegvesen Hordaland.

Etter alle dypdykk og graving i byens gater er det en liten begivenhet når en av de sentrale gatene i sentrum endelig kan åpnes for trafikk. Fredag ble det lagt asfalt i gaten foran Bergens Tidendes gamle bygg. Mens det er brostein i Håkonsgaten og søndre del av Nygårdsgaten, må bilistene ta til takke med asfalt i begynnelsen av Nygårdsgaten fra St. Paul kirke til Strømgaten.

Sinte leserbrev

Noen år er gått side det sist var mulig å kjøre sammenhengende fra Folkets Hus i Håkonsgaten til treningssenteret i enden av Nygårdsgaten. Siden den gang har illsinte bilister sneglet seg frem i bygatene. De har møtt graving og stengte veier både her og der. Ikke alltid har det vært lett å finne de nye omkjøringsveiene. Noen har latt trykket på gasspedalen hvile, hamret på tastaturet og sendt utallige sinte leserbrev til avisene om all gravingen og omkjøringen i byen.

Strømgaten og Lars Hilles gate ble åpnet for trafikk igjen før jul. Nygårdsgaten har nå fått nye vann- og avløpsrør. I tillegg er fjernvarme kommet på plass og flere bygg sikret kontakt med varmeanlegget i Rådalen.

Nytt kjøremønster

Kjøremønsteret i sentrum endres noe som følge av at hele Nygårdsgaten friskmeldes. Terje Engevik opplyser at det ikke lenger vil være mulig å kjøre fra Olav Kyrres gate til Vestre Torggate. Vaskerelven stenges for all gjennomkjøring til Torggaten. Veikrysset Vaskerelven/Torggaten blir nytt anleggsområdet. Alle som skal til Raddison SAS Hotel Norge, Bergens Tidende eller andre bygg i Torggaten og Nedre Ole Bulls plass kan kjøre Nordahl Bruns gate. Den åpnes for trafikk i begge retninger mellom Torggaten og Olav Kyrres gate.

Sunde, Helge