Politiet og Statens vegvesen fortsatte i dag med trafikkontroller i Åsane. Fra klokken ni til tolv stoppet de bilister ved Vågsbotn. I ettermiddag stoppet de bilister på kontrollstedet på E39 Steinestøvegen på Hylkje.

60 politistudenter var tirsdag på opplæring hvordan de skal gjennomføre kontroll av biler.

Ingen fyllekjørere tatt

— Sammen med politistudentene har vi kontrollert flere hundre bilister. Sjåførene er kontrollert for rus og for at de har de nødvendige dokumenter med seg. I tillegg er lys og dekk på bilene sjekket, sier politioverbetjent Terje Midttun i Utrykningspolitiet til bt.no.

— Ingen av bilistene vi kontrollerte er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Noen sjåfører fikk forelegg for manglende bilbelte eller ulovlig bruk av mobiltelefon, sier Midttun.

Nye kontroller i kveld

Jens Kleppe som leder trafikkavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, sier til bt.no, at de skal ha kontroller onsdag kveld også.

— I kveld skal vi mellom annet ha fartskontroller, sier Kleppe.

- Hvor da?

— Flere steder, men jeg sier ikke hvor.

- Kan ikke stole på radarvarslingen

- Mange bilister abonnerer på sms-tjenester som varsler om radarkontroller. Hvordan ser du på det?

— Det er egentlig helt greit, dersom det virker preventivt og fører til at folk kjører saktere. Men jeg vil ikke anbefale folk å legge opp kjøringen etter disse meldetjenestene. De klarer ikke å varsle alle kontrollene våre, så folk kan ikke stole på radarvarslingene. Vi har også opplevd at det tikker inn sms til folk som alt er tatt i en fartskontroll. I tillegg driver vi mobil kontroll langs veiene med sivile biler, sier Kleppe.