Politiet planlegger nye søk, både på land og til sjøs, etter savnede Dung Tran Larsen. Larsen forsvant sporløst fra sitt hjem i Loddefjord i 2007.

To vitner

De nye søkene blir gjort etter tips fra vitner, som mener å ha gjort interessante observasjoner.

— Det ene vitnet meldte seg i fjor høst. Vi har måttet utsette søket på grunn av andre krevende saker som dukket opp i mellomtiden. Det andre tipset kom rett før påske, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon.

Han karakteriserer tipsene som interessante. Salvesen vil ikke si noe nærmere om hvor observasjonene er gjort.

Etterforskningen i saken har vært en av de mest krevende i Hordaland politidsitrikt noensinne. Politiet har gjennomført omfattende søk og har avhørt et stort antall vitner.

Kripos-gjennomgang

I fjor gikk Kripos gjennom saken, og foreslo enkelte nye etterforskningsskritt.

— Det dreier seg blant annet om gjennomgang av gamle elektroniske spor. Trolig blir det også gjort nye avhør, sier Salvesen.

Tidligere har den selverklærte klarsynte Michael Winger pekt ut et sted på en gravplass i Bergen, der han hevder levningene etter den savnede kvinnen befinner seg. Politiet vil imidlertid prioritere de andre tipsene, ifølge politistasjonssjefen.

Den siste letingen har blitt utsatt etter at politiet i Bergen Vest måtte håndtere to drap i løpet av én og samme helg i desember i fjor - i Loddefjord og Fyllingsdalen. Etterforskningen av disse sakene nærmer seg slutten, ifølge Salvesen. Han regner med at søkene etter Larsen vil skje i løpet av noen uker.

Politiet vil trolig be om bistand både i form av miniubåt og spesialhunder i letingen.

— Vi kommer aldri til å gi opp å finne henne, sier Salvesen.