— Vi planlegger et overflatesøk i området med politibåten der 18-åringen forsvant. Dette regner vi med å gjøre i morgen, sier lensmann på Sotra Helge Stave.

Politiet har tidligere gjort søk i det samme området uten resultat. Men storm og uvær de siste dagene gjør at de ønsker å forsøke på nytt.

— Sterke strøminger i sjøen kan gjøre at det dukker opp noe som ikke har vært der før, sier Stave.

Undervannsubåt

I tillegg til overflatesøket planlegger politiet et fjernstyrt søk med undervannsubåt.

— Vi har funnet saker og ting som har flytt opp i sjøen. Noe av dette kan ha tilhørt 18-åringen, men det er preget etter å ha ligget lenge i sjøen, så det er vanskelig for de pårørende å si helt sikkert. Vi sjekker dette nøye, og slike funn kan være utgangspunkt for nye søk, sier lensmannen.

Han mener fremdeles at det er mulig å finne den savnede 18-åringen Fredrik Johannessen Lie i området.

— Vi anser det som så sannsynlig å finne ham at det er verd å bruke ressurser på. Men om det er veldig sannsynlig eller mindre sannsynlig er vanskelig å vurdere, sier Stave.

Ventet 10 timer

Det var torsdag for snart to uker siden at politiet fikk melding om at en bil hadde kjørt av veien på Ekerhovd på Sotra. Like etter fikk politiet melding om at enda en bil hadde kjørt av veien samme sted. Da patruljen kom frem, hadde begge førerne stukket av.

Den ene føreren meldte seg for politiet senere samme dag. 17-åringen ble anmeldt for promillekjøring etter å ha tatt en blodprøve. Letehunder ble satt inn for å finne den andre, Johannessen Lie. De fulgte spor etter ham ned til sjøen.