Rundt klokken 12 torsdag startet politiet på Sotra et nytt søk med båt i området der Fredrik Johannesen Lie (18) sist ble sett for to uker siden.

— Søket vil ta utgangspunkt i sjølinjen der han sist ble sett, etter å ha løpt ned mot vannet. Vi ser det som rasjonelt å fortsette å lete, sier lensmann i Askøy, Sotra og Øygarden lensmannsdistrikt, Helge Stave.

Det var klokken 06.30 torsdag for to uker siden at politiet fikk melding om to biler som hadde kjørt av veien på Ekerhovd på Sotra. Da de kom frem så politiet det de antar var den savnede, men mistet han av synet da han løp ned mot et naust.

Senere samme dag tok den andre sjåføren, en 17-åring, kontakt med Fjell og Sund lensmannskontor. Klokken 17 ble leteaksjonen satt i gang.

Nytt håp etter uvær

Søket gjøres i vannoverflaten med politibåt, og håpet er uværet de siste dagene kan gjøre det lettere.

— Vi ønsker å lete etter både savnede og eventuelle gjenstander som mannskapet kan se med det blotte øye fra båten. Uværet som har herjet de siste dagene kan ha gjort at klær eller annet flyter opp til overflaten, sier Stave.

Ubåt-søk neste uke

I neste uke er planen å søke under vann med en fjernstyrt undervannsbåt, ifølge lensmannen.

— Den typen søk må planlegges litt mer, men vi håper vi å få tilgang på en slik ROV-båt neste uke. Den er veldig etterspurt nå etter uværets herjinger, sier han.

SAVNET: Fredrik Johannessen Lie (18).
PRIVAT