I 12-tiden i dag skal politiet gjøre nye søk i Smålungeren etter savnede Eeva-Maria Sieppi. 31-åringen ble sist sett på Deli de Luca i Torggaten i Bergen sentrum natt til 17. mai.

SAVNET: Eeva-Maria Sieppi.
PRIVAT

Etterforskningen og en rekke leteaksjoner i både privat og politiets regi har så langt ikke gitt resultater, og politiet vil være helt sikre på at de har sjekket Smålungeren godt nok.

— Vi har fortsatt ingen spor etter siste observasjon på Deli de Luca. Smålungeren er det nærmeste vannet, og det er ingen annen grunn til at vi starter søk der nå enn at vi vil være helt sikre på at vi har undersøkt vannet godt nok, sier Rigmor Isehaug, politioverbetjent ved Bergen sentrum politistasjon.

— Det har vært dårlige søkeforhold der, og vi vil være litt tryggere, sier hun.

Vanskelige søkeforhold

Dykkere fra brannvesenet søkte i Smålungeren fredag forrige uke, men opplyste til BT at det var dårlige søkeforhold. Vannet midt i Bergen sentrum har stadig problemer med stor algevekst, og på bunnen ligger et flere meter dypt lag med mudder.

Derfor har politiet leid inn kristiansandsfirmaet UVE AS, som skal bistå med en sonar.

— Sonaren blir slept etter en liten båt og sender lydbølger som reflekteres i bunnen og vises i form av bilder på en skjerm. Den vil vise hva som befinner seg i vannet og grumset, sier Isehaug.

Hun forteller at de stadig får nye tips og vitner.

— Vi vurderer tips og avhører vitner fortløpende, men det er ikke noe nytt som har fremkommet, sier Isehaug.

- Er det planer om andre søk?

— Vi tar det fortløpende. Vi har tenkt hele tiden at vi vil sjekke Smålungeren best mulig, og vurderer fortløpende andre søk, men har ingen planer pr. nå, sier Isehaug.

Klær sjekket ut av saken

Et tips førte til at politiet og Forsvaret tirsdag kveld gjorde et omfattende søk på Nygårdshøyden i Bergen sentrum. De fant flere klesplagg som ble tatt med til nærmere undersøkelse, men disse er nå sjekket ut av saken.

— Det er ingenting som tyder på at klærne kan knyttes til den savnede, sier Isehaug.

Det er opprettet en åpen Facebook-gruppe i forbindelse med søket etter Eeva-Maria Sieppi. Hun er også etterlyst på Facebook-siden «Savnet i Norge» med følgende signalement:

  • Hårfarge : Rød.
  • Øyenfarge : Grønn/blå.
  • Dialekt : Blanding mellom nordnorsk og bergensk.
  • Bekledning : Svart kort jakke, svarte bukser med sølvkuler i siden, topp med hodeskalle på.
  • Spesielle kjennetegn : Halvlangt hår. Bruker linser og briller. Sko med lave hæler. Hun bærer på en veske med det britiske flagget på hele den ene siden/lokket Tatoveringer : Tatovering på begge armene. Én på ene armen og tre på den andre armen. Én bak på ryggen.

Opplysningene om lave hæler og vesken har dukket opp nylig.

Dersom du har tips i saken, kan du ringe politiet på 02800 .