Politiet skal gjennomføre nye søk etter savnede Dung Tran Larsen, etter å ha mottatt flere konkrete tips. Letingen vil skje over sommeren, opplyser politiinspektør Tore Salvesen.

Tips fra «klarsynt»

BT har tidligere skrevet at politiet har vært på møte med Michael Winger, som på sin hjemmeside kaller seg «klarsynt medium». Winger tok selv kontakt med politiet for å hjelpe dem å finne Dung. Han skal ha fått et syn om hvor tobarnsmoren befinner seg.

— Det var interessant. Det var noe ved ham som innga en spesiell tillit, sa Salvesen til BT om befaringen med Winger. Winger ønsker ikke å kommentere saken.

Ifølge NRK Hordaland var tipset fra den klarsynte medvirkende til at politiet besluttet å gjenoppta letingen etter tobarnsmoren. Det tilbakeviser Salvesen.

— Det er helt feil vinkling at vi nå søker på bakgrunn fra tipset til Winger. Det er de andre tipsene som er hovedopplegget vårt, sier han til BT.

Søker til høsten

Politiet har siden 2007 foretatt over 100 søk i Dung-saken. Når saken jevnlig tas opp i media, ruller også snøballen for tips fra publikum.

Noen av dem er ikke konkrete nok til at søk settes i gang, mens andre ønsker politiet å gå videre med. Det er tips innenfor denne kategorien som nå fører til ytterligere leting.

— Vi har fått to-tre tips fra det vi kaller som visuelle vitner, altså vitner som har sett noe med egne øyne. Det resterende tipset er det ene fra Winger som har vært mye omtalt, sier Salvesen.

- Hvor konkret er tipset fra den klarsynte?

— Veldig konkret. Han har pekt ut et sted, han.

Også de to øvrige tipsene er knyttet til spesifikke områder, men ingen av de peker mot det samme stedet. Av praktiske årsaker er politiet komfortable med å vente med søket til høsten.

— Vi er ikke redde for at noe skal gå tapt. Stedene som Winger og de andre har pekt ut, ligger godt der dem ligger. Derfor har vi god tid, sier Salvesen.

Tre nye steder

Letingen skal skje både på steder der politiet allerede har søkt, og på tre nye steder. Tidligere har politiet blant annet gravd opp hagen ved huset der Dung bodde.

Dung Tran Larsen (22) ble meldt savnet fra sitt hjem i Krabbedalen 20. juli 2007, en uke etter at familien selv opplyste at hun forsvant.

Etter forsvinningen ble Dungs mann, svigermor, svigerfar og svoger siktet for å ha drept henne, eller å ha medvirket til dette. I 2009 ble saken henlagt av Riksadvokaten etter bevisets stilling.