BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

— I går var det folk fra Røde Kors, og hundepatruljer fra Heimevernet ute og lette. I dag vil frivillige fra Heimevernet gjennomføre såkalt stisøk i området, forteller Merete Elgsås, venninne av Bernt. Hun har koordinert letearbeidet de siste dagene.

I går klokken 14 var det akkurat en uke siden NHH-studenten forsvant uten et ord, og forlot sitt turfølge ved Skomakervatnet på Ulriken.

Siden har han vært sporløst forsvunnet. Store mannskaper, froskemenn og helikopter med varmesøkende fotoapparat har deltatt i letingen. Nå har vennene valgt å opprette en konto der man kan gi bidrag til leteaksjonen. Kontoen opprettes i samarbeid med Røde Kors. Kontonummeret vil bli etablert over helgen.

— Vi har allerede fått ca. 50.000 kroner. Rektor ved NHH har gitt 15.000 kroner, det samme har NHHs studentforening. Det er dyrt å drive letearbeid - men hvis det blir noe igjen, vil dette bli donert videre til andre leteaksjoner, opplyser Merete Elgsås.Hun ber turgåere være ekstra oppmerksomme når de går i området Ulriken-Fløyen i helgen.

— Det skal være en rekke gamle potetkjellere i området der Bernt forsvant. Vi har fortsatt håp om å finne ham i live, sier venninnen.

Hun skryter av samarbeidet med politi, Røde Kors og andre som deltar i arbeidet.

— De er fantastiske. Vi er blitt enormt godt tatt vare på, sier Merete Elgsås.