Nok en gang melder Fjordline om store forsinkelser for passasjerene mellom Hirtshals, Stavanger og Bergen med den nye passasjerfergen MS «Stavangerfjord».

Båten skulle gått fra Hirtshals klokken 21 i går kveld, og vært i Bergen 13.15 i dag. Deretter skulle den gått fra Bergen klokken 14.30 i dag. Slik ble det ikke.

Lå i ly for stormen

Først satte høststormen en stopper for overfarten fra Hirtshals i går kveld.

— «Stavangerfjord» har ligget i skyggen av uværet i nærheten av Hanstholm og ventet på bedre vær i natt, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjordline.

- Bør ikke en helt ny båt tåle såpass vær som vi hadde i natt?

— Det har værtstorm både rundt Listalandet og oppover Vestlandet, så jeg tror kapteines vurdering om å vente varfornuftig og god. Det er sikkhert og trygghet som er i fokus, sier Fardal.

Eksperter sjekker maskinen

Da vinden løyet, valgte imidlertid kapteinen å gå til havn i Hirtshals igjen. Årsaken er at det var oppdaget tekniske problemer som gjorde at maskinsjefen ville ha eksperter til å kikke på båten.

— Jeg kjenner ikke detaljene. Men det kommer spesialister fra Rolls Royce, som har levert maskinen, om bord i dag, sier Fardal.

Søsterskipet MS «Bergensfjord» vil nå overta passasjerene som skulle reist fra Hirtshals, og seile til Stavanger med dem.

— Så vil vi tilrettelegge for buss fra Stavanger for de som skulle videre til Bergen, sier Fardal.

Buss til Stavanger

Dagens avgang fra Bergen vil bli erstattet av buss til Stavanger. Så vil «Bergensfjord» ta passasjerene videre til Hirtshals.

— Vi regner med å seile fra Stavanger klokken 22.30 i kveld, i stedet for klokken 21, sier Fardal.