– Det er fremdeles gratis å parkere hos oss i tre timer, men nå må man trekke billett og legge i frontruten, sier senterleder Eva Nielsen.

– Nærmest umulig

Senteret disponerer til sammen rundt 1100 parkeringsplasser, for tiden litt mindre, da den sørlige delen av senteret er under utbygging.

– All fremmedparkeringen her har gjort at det ofte er nærmest umulig for våre kunder å finne en ledig parkeringsplass, det vil vi få slutt på. Flere senter andre steder i landet har en slik ordning, og får svært gode tilbakemeldinger. Nå får kundene våre plass, og vi får bedre sirkulasjon på parkeringsplassene, sier Nielsen.

Bygger innfartsparkering

Samferdselsetaten jobber med å bygge innfartsparkeringer ved de største innfartsårene til byen. Blant annet Askøy, Åsane, Nesttun, Straume og Skjoldskiftet.

– Det er parkering for folk med periodekort sør for Oasen, i tillegg jobber vi med en ny innfartsparkering på Skarphaugen, sier Atle Kleppe, driftssjef i Samferdselsetaten.

Oj

Da bt.no besøkte Oasens parkeringsplass i ettermiddag gikk de fleste fra bilen og inn for å handle uten å legge merke til de nye skiltene som hang på nesten hver eneste lyktestolpe.

– Oj, det så jeg ikke før jeg kom tilbake til bilen nå. Men det er på tide de gjør noe med parkeringen her, det er jo alltid fullt, sier en dame på vei inn i bilen.

Bjørg Moen har derimot sett skiltene, hun henter seg en billett, men er ikke særlig imponert over tiltaket.

– Søren, var vel egentlig det første jeg tenkte. Det er jo greit å slippe sånt, og så er det fort gjort å glemme, i hvert fall nå til å begynne med.

Lempelige

Senterlederen lover en innkjøringsperiode for dem som sliter med nye vaner.

– Vi vil være lempelige de to første ukene, men så må man betale om man glemmer seg eller har stått over tiden, sier Nielsen..

Hva syns du om Oasens nye parkeringsordning?

GRATIS: De første tre timene er gratis. Den fjerde og femte koster henholdsvis 40 og 60 kroner.
Vegar Valde
LETT Å GLEMME: Bjørg Moen skulle ønske hun slapp parkeringsbilletten.
Vegar Valde