De to driftige damene liker ikke å jobbe for andre. Derfor starter de opp igjen Bergen Bemanning med store ambisjoner. Målet neste år er en omsetning på 25 millioner kroner.

— Vi var ett år i tenkeboksen. Tidligere ansatte ringte og spurte om ikke vi kunne gjøre noe. Da sa vi; Yes vi setter i gang igjen, sier Haaland.

— Vi var ferdig med de årene vi måtte være der. Og det er mye kjekkere å drive for oss selv enn å være ansatt. Det er gøyere og vi får mer kick, sier Johannessen.

Kjøpte bygget

Med fire tomme hender, men fullt av pågangsmot etablerte de 8. januar 2000 bemanningsselskapet Bemex på Nesttun. På fem år økte gründerbedriften omsetningen fra null til 68 millioner kroner.

1. juni 2006 solgte de selskapet til ISS for over 40 millioner kroner. Betingelsen var at de to ble med over i ISS. I tre år ble de værende i ISS før de hoppet av med et års karantene, da var omsetningen oppe i 100 millioner kroner. Nå er de to gründerne tilbake med Bergen Bemanning, i samme bygg som de startet første gangen. De har blant annet brukt litt av salgsgevinsten på å kjøpe Nesttunveien 107. Bygget er på 900 kvadratmeter med kontorer, butikker og ti leiligheter. Egenkapitalen i eiendomsselskapet er på over 50 millioner kroner.

- Dra i høna

— Prisen vi fikk kommenterer vi ikke, men vi solgte en god butikk. Vi starter igjen for å ha det gøy. Målet er å bli den største lokale leverandøren av rekrutteringstjenester innen tre til fem år. Og da må omsetningen opp i 100 millioner kroner igjen, sier de to til BT.

Samtidig galer en hane. En av de ansatte, Vibeke Kaland Lien stormer inn på møteromme, med en lekehane i hånden.

— Ny jobb jippi, roper hun.

— Vi må dra i høna, det er viktig å markere nye oppdrag, sier Haaland og de tre damene ler så det rister i veggene.

Hønen eller hanen alt ettersom, har fulgt damene fra starten og er blitt en viktig humorgreie på bemanningskontoret.

— Dette må feires. Vi er kjem kjempegod på å feire. Vi har feiringsmålfor alt. Jo mer vi får til jo gøyere skal vi ha det, sier Haaland.

- Handler om å ha det gøy

Alt feires. Det kan være med en tur over vidden, stanse på fjellet og nyte livet, hytteturer, revyeller utlandsturer.

— Så alt handler om å ha det gøy?

— Ja! Vi er jo litt seriøse, og så er vi grundig. Vi har skaffet flere tusen mennesker ny jobb og vi har gode relasjoner til de fleste. Den mottakelsen vi har fått nå var nesten litt rørende. Kundene er fornøyd med at gamle Bemex er tilbake, sier Haaland.

— Så nå skal dere stjele alle kundene tilbake?

— Ikke alle. Vi har fått mange nye kunder så det baller på seg. Men vi er ikke direkte konkurrenter til ISS. Vi holder oss unna mange bransjer og konsentrerer oss om rekruttering og utleie av ingeniører og fagarbeidere, administrative yrker og it og økonomi, sier Johannessen.