• Demonstrantene hadde slagvåpen, stein og gassmasker, sier politiet i København.

238 personer ble pågrepet av politiet etter en ny demonstrasjon i København sentrum i dag.

Ifølge politiet var demonstrantene utstyrt med slagvåpen, stein og gassmasker.

Amper stemning

Demonstrantene var på vei fra Trianglet i København sentrum til Nordhavnen for å gjennomføre en blokade av havneområdet som en protest mot skipsfartens klimagassutslipp.

Da rekken med demonstranter kom til Østerbro slo store politistyrker til. Det oppsto tumulter da politifolk tok seg opp på lasteplanet til en bil som demonstrantene brukte. Hele opptoget ble omringet og stemningen var en stund svært amper.

Politiet grep inn fordi det angivelig ble skjult slagvåpen, steiner og annet utstyr på lastebilen.

Mens aksjonistene ropte slagord mot politiets fremferd, ble de satt på bakken og mange ble bakbundet før de ble fraktet bort i politibusser.

Klimafengsel

Ifølge politiken.dk ble de kjørt til det såkalte klimafengselet der de må gjøre regning med å tilbringe resten av kvelden.

Dansk politi har fått utvidede fullmakter gjennom «lømmelpakken» under klimatoppmøtet. Personer kan holdes tilbake av politiet i inntil tolv timer.

Dermed har politiet for andre dag på rad gjennomført massepågripelser av et tresifret antall demonstranter. I går ble rundt 1000 personer anholdt av politiet.

Amnesty mener de danske politiaksjonene er ute av alle proporsjoner, og at mange uskyldige mennesker blir ofre for de såkalte preventive arrestasjonene.

Støtter du klimademonstrantene i København? Si din mening under:

GREP INN: Ifølge politiet skjulte demonstrantene slagvåpen og steiner. Foto: Håvard Bjelland