KJELL ØSTERBØ

Coop Hordaland vil bygge et Obs Stormarked og en Obs Bygg-butikk, minst på størrelse med de to butikkene de har i Lagunen og Laguneparken. Samlet skal de ta inn en omsetning på drøye 500 millioner kroner, forventer viseadministrerende direktør Øystein Kahrs i Coop NKL. Hvis det videre reguleringsarbeidet går greit, håper han at de kan åpne Obs Stormarked allerede neste høst.

I så fall betyr det 6000 kvadratmeter rent salgsareal med minst det samme brede vareutvalget som de i dag tilbyr i Lagunen. Det betyr en betydelig skjerping av konkurransen i hele Åsane og Nordhordland.

140 000 å ta av

— Rundt 140 000 mennesker vil kunne nå denne butikken med et kvarters bilkjøring. Vi regner med kunder fra så vel Sandviken og Sentrum, som Åsane, Arna og Nordhordland, sier konstituert administrerende direktør i Coop Hordaland, Birthe Iren Grotle.

Hun er ikke sikker på at det er nabobutikkene i Åsane Senter og Arken som får merke dette sterkest.

— Våre butikker vil nok avle mer trafikk til hele området. Og i dag får for eksempel folk i Nordhordland det samme på Knarvik senter som i Åsane. Med oss på plass vil flere fra Nordhordland ha grunn til å stanse i Åsane, tror Grotle.

Konkurransen blir ikke mindre for Byggmakker Åsane og andre byggevarebutikker når Coop åpner Obs Bygg ett til to år senere.

— Det foreligger allerede en rammetillatelse på den ene tomten for et næingsbygg. Forutsetningen for tomtekjøpet er at kommunen aksepterer at formålet for rammetillatelsen er at det skal drives handel i bygget.

Konkurrere med seg selv

I så fall er neste skritt å få byggetilltatelse på Obs Markedet, som vil være et bygg på totalt 8000 ý 9000 kvadratmeter, med garasje og parkeringsplasser i så vel underetasjen som ved siden av bygget.

Det vil ikke være plass til Obs Bygg på denne tomten. Det vil derfor komme på den andre tomten hvor man sammen med naboeiendommen går i gang med en helt ny reguleringsprosess.

Det er bare et par måneder siden Coop Hordaland bygde om butikken sin på Nyborg til Mega butikk. Grøtle tror likevel ikke at Coop vil konkurrere for mye med seg selv i Åsane.

— Meny-butikken har først og fremst spesialisert seg på ferskvarer mens Obs Stormarked vil ha det brede store utvalget til lave priser, sier hun.

COOP-TOMT: Kart som viser tomten hvor de to butikkene skal ligge.