Politiet i Åsane vurderer nå å sette inn ekstra patruljering i Eidsvåg-området, etter en stor økning i antallet innbrudd i biler. Politioverbetjent ved Arna og Åsane politistasjon, Stig Slaatten, ber folk være spesielt oppmerksomme.

– Som regel knuser tyvene en rute, og forsyner seg med det som ligger synlig av verdisaker. Det hele er over på sekunder, forteller han til bt.no.

GPS tatt

To biler ble fredag brutt opp i Eidsvåg. I den ene bilen ble en GPS og en mobiltelefon stjålet. I den andre ble et handsfreesett og et frontrpanel til en cd-spiller tatt.

– Dette er typiske ting som tyver ser etter. Det spiller ingen rolle hvilken type bil det er. Ligger det verdisaker som mobiler, lommebøker eller vesker synlig i bilen, er det fare for at det blir tatt, sier Slaatten.

Midt på dagen

Politiet opplyser at det nå vil bli satt ekstra fokus på denne typen kriminalitet i bydelen, og Eidsvåg vil ifølge Slaatten være en av deres øverste prioriteringer. Han oppfordrer imidlertid folk til å være svært nøye med å få med seg verdisaker ut av bilen, også ved mindre ærender. Tyvene slår nemlig ikke bare til om natten.

– Det har lite å si hvilken tid på døgnet det er. Vi har eksempler på bileiere som har fått robbet bilene sine midt på dagen, mens de har vært innom butikken. Alarmen går gjerne av, men bilen blir likevel tømt. Det går så raskt, sier han.

KJAPPE: Tyvene knuser ruter, og tømmer bilen på sekunder. Ifølge politiet har alarmen liten virkning på denne typen tyverier.(arkivbilde)
Politiet