Nylig gikk Sterling, som eies av Fred. Olsen, men har base i Danmark, ut og lanserte flyreiser fra Gardermoen til Alicante, Malaga og Nice til null kroner de fire ukene frem mot julaften. Passasjerene, som klarer å sikre seg slike billetter, skal kun betale skatter og avgifter for flyreisen. Gratisbillettene ble lagt ut på selskapets Internettsider i går.

Men nullkroners-tilbudet gjelder ikke for bergenserne. De som vil fly Sterlings direkteruter mellom Bergen og henholdsvis Alicante og Malaga må betale ordinær pris for billettene.

— Årsaken er rett og slett at vi ikke har gratisseter å gi bort i Bergen. Vi har tilnærmet fulle fly til og fra Bergen i ukene fremover. Fra Gardermoen er det motsatt. Der sliter vi med belegget i november og desember, og lanserer derfor det nye tilbudet for å fylle opp flyene, sier markeds- og salgsdirektør Stefan Vilner ved Sterlings hovedkontor på Kastrup ved København til Bergens Tidende.

Men selskapet planlegger noen godbiter også til bergenserne, legger han til.

— Neste år får vi fire helt ny fly. Når vi allerede nå flyr med fulle fly fra Bergen, viser det at markedet er større på Vestlandet enn det vi i dag makter å dekke. Derfor vurderer vi nå å etablere nye lavprisruter både fra Bergen og Stavanger, sier Vilner.

Han bekrefter at Sterling trolig kommer til å legge inn flere avganger til den spanske solkysten fra neste års sommersesong. Dessuten lanserer han Roma og Nice som svært aktuelle reisemål for direkteavganger fra Bergen en eller flere ganger i uken. Velger Sterling Nice, vil det skje i konkurranse med Norwegian, som allerede har varslet den populære feriebyen på den franske Rivieraen som ny destinasjon direkte fra Flesland fra 2. april neste år.