Bergens nye student-storstue skulle etter planen vært ferdigstilt i oktober i år. Nå kan det gå både vinter og vår før studentene kan flytte inn i det etterlengtede nybygget.

I en pressemelding opplyser Statsbygg at det nye Studentsenteret på Nygårdshøyden skal være innflytningsklart i slutten av april 2007.

Forsinkelsen skyldes blant annet «problemer med stålbuene i taket og uforutsette forhold i grunnen», opplyser Statsbygg.

Pumper for fullt

Overfor Studvest utdyper Statsbyggs prosjektleder, Lars Oddbjørn Silseth, årsaken til forsinkelsen.

— Hadde det ikke vært for polsk arbeidskraft ville det sett enda mørkere ut. Det er manko på arbeidskraft i hele bransjen, sier Silseth.

Dessuten har byggherren og entreprenøren NCC støtt på problemer med grunnvannet.

— Studentsenteret har alltid slitt med grunnvannet og pumpene går døgnet rundt. Vi arbeider nå for fullt med geologer for å finne løsning på problemet, sier prosjektlederen.

Det gjorde ikke saken bedre at naboer til nybygget oppdaget at de planlagte stålbuene på senterets tak blir en meter høyere enn hva byggemeldingen tilsa.

Basseng og uteservering

Studentorganisasjonene er skuffet over forsinkelsen, mens Universitetet i Bergen (UiB) håper den nye tidsplanen holder.

— Vi er glade for at det nå er utarbeidet en endelig fremdriftsplan, og ser frem til å flytte inn i det nye Studentsenteret til våren, sier eiendomsdirektør Martha Skauge ved UiB.

Det nye Studentsenteret blir på 11.500 kvadratmeter over tre plan. Det skal gi plass til studentorganisasjoner og studentmedier, auditorium, fagbokhandel, kantine og restaurant med uteservering mot Villaveien. Studentsenteret får også treningssenter og 25 meters svømmebasseng.

Den gode nyheten fra Statsbygg er at byggingen ikke sprenger budsjettrammen på 300 millioner kroner.

TRUDE HAUG