— Vi håpet i det lengste, sier rektor ved Landås skole Børje Helander.

Men slik som fremdriften var med riving av den gamle skolen, er han ikke overrasket.

— Det finnes ikke engang tegninger ennå, så dette var ikke veldig uventet dette, sier han.

- Det ble forskyvninger

De omlag 350 elevene har i skoleåret som nå er avsluttet vært fordelt på fire skoler. Fra høsten av skal de samles på gamle Ulriken. Der skal de være frem til nye Landås skole står ferdig, etter planen om drøye tre år.

Ifølge finansbyråd Liv Røssland var det opprinnelige tidspunktet for å bli ferdig med ny skole basert på den beste kunnskap de hadde på det tidspunktet vedtaket om å bygge en ny skole ble fattet.

— Det var med er klart mål om raskest mulig ferdigstillelse. Men i og med det er en helt ny skole som skal på er det blitt noen forskyvninger i etterkant, sier Røssland.

Vil ha fullverdig skole

Avtroppende FAU-leder ved Landås skole, Anund Rannestad, er heller ikke overrasket over at de nå må vente ett år lenger på ny skole.

— Men det betyr at vi må ha et større fokus på at lokalene de får må være av en standard som gjør det til en fullverdig skole, sier han.

Han sier at grunnen til at de finner seg i løsningen med at elevene skal gå på Ulriken skole, er at den er midlertidig. Men nå blir det altså tre år i stedet for to.

- De er lei seg

Finansbyråd Røssland vil gjøre det beste utav det.

— Ulriken skole rustes i disse dager opp og det stilles selvsagt krav til at dette skal bli en god og solid avlastingsskole mens vi venter på at den helt nye skolen på Landås er på plass, sier hun.

Det gjenstår å se om det blir godt nok plaster på såret for dem som begynner i femteklasse til høsten.

— Noen elever har sagt til meg at de er lei seg for at de ikke får oppleve den nye skolen, sier FAU-leder Rannestad.