Fjorårets seriemester Tromsø ligger i øyeblikket på plassen bak Nyborg med like mange tap. Men Tromsø har vunnet for mange kamper 3-2, så uansett resultat lørdag, vil Nyborg ligge som nr. 2 på tabellen og Tromsø er fortsatt nr. 3. Sammen med Førde har nemlig disse to lagene skilt seg ut som klare favoritter til å kapre medaljene i årets serie.

Men skal Nyborg ta den edleste medaljen, bør Tromsø slås lørdag for ikke å slippe Førde for langt foran. Viktig da at Nyborg får ristet av seg skuffelsen etter onsdagens tap mot nettopp Førde. Inspirasjon vil det nok være at lagets største poengplukker så langt, Øivind Hordvik, er tilbake til denne kampen.

Sesongens to første kamper mellom de to lagene har gitt en seier til hver. I Stemmemyren hadde Nyborg god kontroll og tok en sikker 3-0-seier, mens det i Tromsø ble knepne 3-2 til hjemmelaget.

Siden den kampen har Tromsø fått sin opplegger Robert Larsen tilbake etter ankeloperasjon, mens Nyborg da måtte spille uten Arne Schei, som slet med kneskade, og Endre Thomassen, som var i Canada med juniorlaget. Det ligger derfor til rette for nok et jevnt oppgjør i Gyllenborghallen, åstedet for fjorårets to flotte seriefinaler mellom nettopp disse to lagene. Skal vi tro på Nyborgrevansje?

Les hvordan det gikk da Nyborg møtte topplederen Førde denne uken

Nyborg Volleyballklubb