— Vi jakter på gullet, og siden vi og Randaberg er de eneste som ikke har tapt en kamp ennå, tror jeg det står mellom oss, men Førde kan være en joker, sier Nyborg-kaptein Øivind Hordvik.

Det er ikke Førde-kaptein Tor Kristian Kvammen helt enig i.

— Vi har bare spilt to kamper, så jeg tror ikke han skal avskrive oss. Vi har hatt dårlige sesongstarter før, og likevel gjort det bra, så vi skal henge med i toppen, sier Kvammen.

Nyborgs nye legende

Et av Nyborgs gullvåpen er deres nye diagonal Morten Kvamsdal. Han blir av mange regnet som den nye Endre Synnevåg. I fjor kom han fra Topp Volley, hvor han spilte med Førdes Mathias Loftesnes.

— Det er alltid kjekt å spille mot gamle lagkamerater, det hjelper litt på, men jeg føler ikke at jeg kan erstatte Synnevåg, han har jo vært en legende i en årrekke, sier Kvamsdal, som ble toppscorer med 14 poeng i går.

Hordvik mener derimot at 19-åringen er altfor beskjeden.

— Han har allerede erstattet Synnevåg. Om han ikke har dagen sliter hele laget. Han er ekstremt god på det beste han gjør, skryter kapteinen. Han var selv Nyborgs største spiller på alle måter da hjemmelaget tok hele åtte blokkpoeng i første sett. Mathias Loftesnes mener sjokkblokken var det som felte Førde.

Kvammen møtte veggen

— Vi ble for feige, og så sviktet mottaket.

En som definitivt ikke var feig var kaptein Kvammen, som på stillingen 9-9 i annensettet ofret både liv og helse da han dundret over plastsperringen og videre i treveggen med håndledd og hodet først i et forgjeves forsøk på å nå ballen. Etter sammenstøtet måtte han ises ned resten av kampen, mens Sondre Valaker gjorde et fint innhopp til tross for at Førde ble forbigått i slutten av andre og kjørt over på nytt i tredje.

— Det er trasig å sitte og se på når vi taper. Det er mye bedre å spille selv. Jeg hadde trodd vi skulle gjøre det bedre enn dette. Men de servet mye bedre enn oss og blokket mye bedre, og da gikk det som det gikk. Nå må vi skjerpe oss og ta dem i Nordic League neste helg. Jeg er klar uansett hva legene sier om hånden. De må sage av meg hånden for at jeg ikke skal stille, sier Førde-kapteinen.

Ørjan Deisz